Jualan Amal

بسم الله الرحمن الرحيم 





Salam 'alaykum


Jualan Amal | saya ada menjual produk barangan dari sebuah NGO Malaysia Life Line For Syria.




Harga untuk Tabung Syria = RM15
Kos postage                        = RM6

Harga untuk T SHIRT Lengan Pendek = RM15
Lengan Panjang           = RM 17
Saiz T SHIRT              = S to XXL
Kos postage                 = RM6
( Pertambahan kos postage berlaku melebihi 2 pcs )


Jika berminat, boleh PM saya di Facebook >> SINI <<
(Pertanyaan selain jualan produk tidak akan di layan)

Jika mahu mendermakan sumbangan ke NGO tersebut, boleh sumbangkan ke :


Nama Akaun : SALAM SURIAH RESOURCES
Maybank : 5645-5733-8496 
Bank Islam : 12-113-01-005343-3 
CIMB : 86020-41215
Email : donation.mllfs@gmail.com
No. Telefon : 0341416732 / 0132226057

*Untuk urusan resit pengecualian cukai, mohon emelkan kepada Malaysia Life Line For Syria butiran berikut :

1. Nama penuh
2. Alamat
3. No. telefon

Terima kasih.

'Demi Syria, Untuk Ummah!'






Semoga bermanfaat pada tulisan saya ini, Yang baik datangnya dari Allah SWT, yang buruk datangnya dari saya sendiri. Wallahu'alam.

Tutorial | Lajukan Internet dengan Notepad Sahaja

بسم الله الرحمن الرحيم 




Salam 'Alaik


Kaifa Haluk? ( Apa kabo? ) , Sihat ke korang?

Tutorial | Lajukan Internet dengan Notepad Sahaja , Alhamdulillah, saya ada perkongsian yang mungkin menarik untuk di kongsikan pada awak yang membaca entri saya ni. Fedup kan kalau kita surf internet untuk cari sesuatu artikel, laman sosial ke, atau apa-apa web lah, dia punya loading lembab sangat. Jenuh nak menunggu yedak?

Takpe takpe, saya ada cara yang ohsem untuk fix kan masalah itu hanya menggunakan Notepad sajo.

Yaaa..

Notepad.

Caranya amat mudah sahaja, hanya 3 langkah untuk membuatkan internet anda menjadi laju.


Steps 1

Buka Notepad di komputer atau laptop korang dan taipkan code ini :  mystring=(80000000)






Steps 2

Kemudian, simpan sebagai save As fail Notepad ini dengan nama [ram.vbs] dan simpan di Desktop Komputer atau Laptop korang.




Steps 3

Klik 2x pada fail tadi.

jadikan komputer laju hanya dengan notepad

Okeh dah klik?  Now bukalah browser korang sama ada google chrome, opera atau mozilla, dan lihatlah kelajuannya. Ada beza tak sebelum dan selepasnya?

Kalau ada tu, Alhamdulillah.

Saya ni hanya nak membantu sajo, sebab saya sebelum ni pernah mengalami loading yang lembab macam siput kadburi. *koh koh*

Okeh lah itu sajo tutorial saya buat masa ini yo.


Semoga bermanfaat pada tulisan saya ini, Yang baik datangnya dari Allah SWT, yang buruk datangnya dari saya sendiri. Wallahu'alam.

- - - - - - -

sumber