Bila Kita Sayang Pada seseorang Itu

Bile kite syg org itu
Kita gaduh dgn dia,kita diam je
Tp dia heboh 1 dunia
Hati kate xpe, dia tension tuu

Bile kite syg org itu
Kita call nak ckp dgan dia
Tp dia bg phone kat org len
Bile jd mcm 2, xpe
Hati kata, xpe, ckp je, kwn dia,
kwn kite gak

Bile kite syg org itu
Kita bercerita dgn dia,
dia wat tak tahu je..
Tp bile dia bercerita dgn kita
Kita dgr, sepatah2 kite ingt
Hati kata x pe, syg katakan…

Bile kite syg org itu
Kita & dia lapar,
Tp kite bg semua roti kita kat dia
Hati kata,ala jagalah hati dia, ksian
dia lpar tu….

Bile kite syg org itu
Kite sanggup bg dia rest bile dia letih,
Tp bile kita letih,dia suruh jgak
kite lyn dia bila dia bosan.
Adil ker?
Hati kata,ala bkn slalu pun..

Bile kite syg org itu
Kita jdi macam org gile bile dgr dia sakit,
Tp bile kita sakit,
Dia siap keluar dgan kwn2 dia pergi meraikan
hari kesakitan kita,
Hati kata,ala x pe, xkn dia nk
b'kepit dgn kita 24 jam je.

Bile kite syg org itu
Kita xpenah tipu2 & pntingkn diri sendiri
Tp dia pulak menipu & hipokrit tahap gaban
Hati kata xpe,dia mmg mcm 2 kena lah
trima..

Bile kite syg org itu
Kite syg nk tinggalkn dia selama2nya..
Tp dia x tahu kite berdepan dgn maut,
Walaupn kite sakit,dia kate kat kite,
sakit biase2 je 2, jgn nk mengarut la
Hati kata, mcm mane lah dia bile
kite xde, mesti dia happy kn

Bile kite syg org itu,
Kite x sanggup tgok dia derita even sikit pon
Tp dia x pernah hargai diri kite,
Hati kata,tau x btapa kita syg kn
dia????

Bile kiter syg org itu
Kite sanggup tinggalkan dia selamanya utk dia bahgia
Tp dia tahu x pngorbanan kite??
Hti kata,xpe, jnji insan yg di sygi bhgia
Dan………… ……
Bile kite dh tinggalkan dia slama2nye
Dia dtg ziarah pusara kite
Dia kata..
Dia mntk maaf sbb prnah mngata kite
Dia mntk maaf sbb prnah buat kite tggu dia
Dia mntk maaf sbb prnah paksa kita lyn dia time bosan
Dia mntk maaf sbb prnah heboh 1 dunia pasal salah kite
Dia mntk maaf sbb prnah x hiraukan call kite
Dia mntk maaf sbb prnah x dengar luahan hati kite
Dia mntk maaf sbb prnah buat kite kelaparan sbb dia
Dia mntk maaf sbb prnah ganggu wktu rehat kite
Dia mntk maaf sbb x prnah hiraukan sakit kite
Dia mntk maaf sbb prnah pentingkan diri dia sendiri
Dia mntk maaf sbb x prnah tgok penderitaan kite..

Bile kite syg org itu
Kite buat semuanya kan?
Tp dia x prnah faham kan?
Dan…………
Bile kite tinggalkn dia
Dia datang pda kite & kata
Sorry…
Sorry??? slepas lukakan hati kite?

Bile kite syg org itu
Kite kata xpe lah
Aku dah tnggalkan dunia,
Moga dia bahagia tanpa kite..
tapi ada dia buat ape2 untuk kite?
ada dia hargai ape yg kita buat untuk dia...??
dia lagi bahgia dgan dunia & kwn2 dia..
Hati kata, xpe la..mengalah la demi insan tersayang..
Dan hati kite kata..
Xpe lah apapun yg dia buat,
Kite tetap syg org itu…..
Kita sayang die untuk selamanye sampi bile2 pon..
bile kita cakap kita syg die lebih dari diri kita
die kata kita saje jer nak ambil hati die..
padahal die x tahu kita memang syg die mcm n k mati...
nak buat smua untuk die kalau kita mampu..
selamanya..



p/s : apa yang kita buat, diorang bukan ambik peduli or hargai..hmm

0 kaki komen

Klik Sini Untuk Komen