Shrimp Prey


( Gambar hiasan sahaja)

Malam isnin lepas, bapak aku rancang nak gi mancing ngan kawan die, tp aku tak pasti kat laut mana die gi mancing sbb waktu tersebut aku sibuk chatting ngan kawan2 facebook aku...So aku tak pikir panjang sangat dan tak nak ambik peduli pun..bagi aku memancing nie bukan la best sangat kan, lebih baik layan sahaja Facebook atau chatting di YM saja...

Petang besok nye pulak, ayah aku balik dari mancing, riak wajah dia tak ubah seperti orang baru menang loteri, teruja sangat bila dapat udang-udang yang banyak, ada yang besar, kecik pun ada gak. . . nampak ada ikan sembilang tapi hanya seekor aje yang die dapat tangkap. .lain2 ikan : tak berape pasti sangat sebab aku pun x tau ikan ape.. (gelak)hahahaha. . .

Sekarang aku banyak fikir tentang udang- udang hasil dari mancing ayah aku nie, fikir nak masak ape? macam- macam dah fikir, nak masak lemak cili api ker? kari ker? sambal petai ker? atau hanya goreng saje, orang kata goreng pon sodap..(gelak)hahaha... Atau di bakar/ BBQ...dah lama jugak tak buat BBQ, last BBQ pun masa berpicnic ngan kawan2 masa sekolah menengah dahulu.... Seronok jugak la, macam- macam kitaorang hidangkan, ada ayam, udang dan hotdog... yang lain2 makanan sampingan( makanan ringan). . Disertakan ngan air gas iaitu Mirinda strawbery....sunggu sodap...huhuhu..

Macam- macam la kan.... nak di pikirkan balik, kalau makan udang hari- hari nie tak gemuk ker ha? yelah kata mak aku udang ni ada kolestrol...haa ye kew?? ntah la... tapi aku hadkan pengambilan makan udang hari- hari..sebab nak jaga kesihatan jugak..tak nak la nanti aku sakit- sakit sebab makan udang hari- hari... Nak kata aku alergi tak de la, cume kandungan dalam isi udang je yang tinggi dengan kolestrol....maybe la...sebab fakta tentang udang ni aku tak beberape tahu sangat.. kurang membaca katakan..huhuhuhu....

Udang, udang.....kenapa lah hari- hari aku tengok kau aje bile waktu makan dinner( 6.30 ptg)..dari selasa smpai la hari ahad aku kena hadap ngan kau.. Tapi tak apa lah, rezeki dari tuhan, seharusnye aku bersyukur sebab dapat makan ko si udang...Hari Isnin depan pulak dapat makan yang lain pulak...Horeyyy....Tak de la muak makan udang jer.. fiuhhh...


p/s : muka aku pun dah macam udang aku tengok...ni la penangan makan udang hari- hari




2 kaki komen

Nurdiayana said...

ok la tuh..rezeki tuhan da bagi kan kan akk? huhu

Anonymous said...

wowww..sedapnye dapat makan udang...

Klik Sini Untuk Komen