Alviss Kong suicide?

Assalamualaikum


Aku ada cerita nak dikongsikan bersama tentang Alviss Kong, ha sapa pulak Alviss kong nih? korang semua sudah baca artikel tentang seorang laki cina yang bunuh diri disebabkan gagal dalam percintaannya? kalau sudah baca tu tak pe lah, kalau ada sapa-sapa yang belum baca tu, meh dekat-dekat sikit, nak habaq mai kat korang pasai mamat nih, kesian aku dengar tentang kisah dia frust dengan awek dia sebab kena reject, bukan 1-2 kali, tapi dah 5 kali kena reject..



Disebabkan oleh hal itu lah kan, maka beliau mengambil keputusan untuk apa? untuk membunuh dirinya secara terjun dari bangunan yang tinggi kat ketumbar heigh, cheras..fuh, mamat nih berani betui erk sampai nak terjun dari bangunan bagai..ish ish..pastu kena kat atas kereta dia sendiri...eeii..seram kot..macam mana ye orang mati macam itu?

ok-ok, kat bawah ni, aku nak bagi sikit kisah-kisah mendiang Alviss kong sebelum beliau pergi meninggalkan dunia nya.. Hasil bahan yang aku nak kongsi ni pun dari email kawan aku.. ok-ok aku malaih nak chakap bebanyak, korang baca la yer, jangan malas pulak!


click untuk gemox-gemoxkan




nanti ada lagi bro, kat facebook dia sempat meninggalkan nota terakhir nya di saat-saat akhir,


klik kat gambar untuk tumbesaran yang sehat



Dan beliau sekali lagi update status terkini lagi di Facebook sebelum beliau membuat keputusan untuk membunuh diri..


klik untuk tumbesaran yang memuaskan



selepas daripada update status beliu, die juga sempat meninggalkan nota terakhir sekali lagi yang berbunyi


klik kat gambar untuk menggem0kkannya




First time i take a pic when i were crying, look sucks..anyway thats the last pic of my mine before i gg =)


the pic when u were slepping today..i really love u



Terharu rasanya setelah mendengar luahan isi hati beliau, kalau korang semua nak tahu nama kekasih hati beliau ialah BinLuii tak silap aku la.. Dan belia(Alviss) ada meninggalkan nota terakhirnya juga di blog beliau sendiri sekaligus memberitahu la kenapa beliau mengambil keputusan untuk membunuh diri :


klik untuk pembesaran yang drastik


Begitulah cerita yang ditinggalkan oleh nya, dan selepas itu korang tau kan apa jadi?? makna nya dah -------------------------!! Ish ish ish, sampai begitu sekali kan..takkan gagal bercinta je buat keputusan nak bunuh diri.


Binluii+R.I.P Alviss Kong



Aku nak pesan la kat korang, kita sebagai orang islam dilarang sama sekali untuk membunuh diri, korang nak ke masuk neraka? ishh! janganlah, perkara bodoh kot mati kerana seorang perempuan atau lelaki, banyak cara lagi untuk menyelesaikan masalah percintaan itu, tapi orang kata kalau kita dah tak ada jodoh dengan pasangan kita, terima aja lah jodoh pertemuan atau maut semua di tangan Allah kan... Jadi fikir-fikirkan lah ye wahai kawan-kawan ku sekalian!


Notakaki : aku pernah gak frust menonggeng sebab putus cinta tapi tak ade la sampai nak bunuh diri bagai!! GILA+BODOH namanya!!

0 kaki komen

Klik Sini Untuk Komen