Movie Hantu Kak Limah Balik Rumah

Filem : Hantu kak limah balik rumah
Pengarah : Mamat Khalid.
Pelakon-pelakon : Azwan Annuar, Awie Search, Johan Raja Lawak, Delimawati, Ummi Nazeera, Avaa Vanja, Nadia Mustafar, Shy8, Zami Ismail, Man Kadir, Pekin, Dewa, Sofi Jikan, Kamarul Yusoff, Zainuri Berita Harian, Azman.

Tak rugi duit aku tengok filem arahan Mamat Khalid, semua filem yang di buat memang best dan gempak! kot, tajuk filem tak lain tak bukan Hantu kak limah balik rumah.

Korang semua dah tengok dah movie ni? sapa belom, angkat dua-dua tangan, pat! haha, yang belom tengok rugi kot, yelah sebab sepanjang cerita nya ada unsur-unsur lawak, ketawa tak kering air li0r..haha sory kalau geli dengar nye :P

Kepada sesiapa yang belom tengok cerita nye lagi, aku bagi sinopsis sikit la tentan itu cerita wokeh..gud.

Sinopsis :

Husin yang telah lama bekerja di Singapura mengambil keputusan balik ke kampung halamannya, Kampung Pisang. Apabila pulang ke rumahnya, Husin hairan melihat perangai pelik jiran sebelah rumahnya,

Kak Limah yang langsung tidak bercakap dan rambut yang mengerbang semacam. Dia juga mengalami kejadian menakutkan ketika mahu tidur. Husin bergegas ke warung Pak Munawer, lalu menceritakan kepada orang-orang kampung yang mungkin Kak Limah sudah menjadi hantu.

Abi Hurairah juga setuju dengan pendapat Husin kerana beliau juga mengalami peristiwa pelik ketika melihat Kak Limah di kawasan kubur.

Pak Jabit yang memang bengang dengan Husin (kerana memutuskan ikatan kasih dengan anak gadisnya, Che Nin), menuduh Husin adalah pembawa nasib buruk kepada Kampung Pisang. Sebelum ini keadaan aman damai, sebaik sahaja Husin muncul, keadaan kembali kacau bilau.

Pak Abu mencadangkan agar mereka menyiasat apa yang berlaku sebenarnya. Beramai-ramai mereka ke rumah Kak Limah. Mereka menemui mayat Kak Limah yang hampir reput. Namun, setelah pengebumian jenazah Kak Limah, kampung mereka masih dihantui makhluk misteri di tengah-tengah malam.

Pelbagai bomoh dipanggil untuk menghalau hantu, malangnya tiada satupun bomoh yang berjaya menghalau hantu tersebut. Hantu apakah itu sebenarnya? Siapa yang berjaya menghurai misteri hantu Kak Limah tersebut? Temui jawapannya dalam ‘Hantu Kak Limah Pulang Ke Rumah




Pelakon dan penyanyi lagenda iaitu awie memang pandai berlakon, miming muka die dah pon buat aku tergelak, lagi best masa die cuak tengok hantu mak/kak limah, haha memang tak boleh blah ar..

Korang kena tengok cita nie weh, janji tak akan menyesal punye, percayalah lah cakap aku nih, tarak tipu la der.

Ni nak promo sikit video filem cerita nih, harap enjoy yer..ahaks


4 kaki komen

mRs.aZriN said...

Haha. Ada gak tengok sinopsis kat tv. Cam best jek an.

NS said...

tgk kt tb jugak tadii =D

nora said...

apa lgi belanja ar, ngehngehngeh

nub said...

mang syokk cita ni..=)

Klik Sini Untuk Komen