Idaman kaum Lelaki

Wanita idaman lelaki ialah ,
yang hatinya disalut taqwa kepada Allah ,
yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam ,
yang sentiasa haus dengan ilmu ,
yang sentiasa dahaga akan pahala ,
yang solatnya maruah dirinya ,
yang tidak pernah takut untuk berkata benar ,
yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu ,
yang sentiasa bersama kumpulan orang orang berjuang di jalan Allah .

Wanita idaman lelaki ialah ,
yang menjaga tutur katanya ,
yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya ,
yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang ,
yang mempunyai ramai kawan ,
dan tidak mempunyai musuh yang bersifat jembalang .

Wanita idaman lelaki ialah ,
wanita yang menghormati ibunya ,
yang sentiasa berbakti kepada kedua orang tuanya dan keluarga ,
yang bakal menjaga kerukunan rumahtangga ,
yang akan mendidik suami dan anak-anak mendalami islam ,
yang mengamalkan hidup penuh sederhana ,
kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat .

Wanita idaman lelaki ialah ,
yang sentiasa bersedia untuk menjadi insan ,
yang hidup dibawah naungan al quran dan mencontohi sahabiyyat ,
yang boleh diajak berbincang dan berbicara ,
yang menjaga matanya dari berbelanja ,
yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah keatasnya .

Wanita idaman lelaki ialah ,
tidak pernah membazirkan masa,
matanya kepenatan kerana penat membaca ,
suaranya lesu kerana penat mengaji dan berzikir ,
tidurnya lena dengan cahaya keimanan ,
bangunnya subuh penuh kecergasan ,
kerana sehari lagi usianya bertambah penuh kematangan ,

Wanita idaman lelaki ialah ,
yang sentiasa mengingati mati ,
yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat ,
yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga ,
agar berputik tunas yang bakal menjadi baka yang baik ,
meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian .

Wanita idaman lelaki ialah ,
yang tidak terpesona dengan buaian dunia ,
kerana dia mengimpikan syurga ,
di situlah rumah idamannya ,
dialah WANITA IDAMAN LELAKI .


" Jika ada lagi WANITA sebegini..alhamdulillah….a
langkah bertuah sesiapa yg dapat memiliki hatinya.. "

chill out :)


Waktu petang2, best kalo pekena or ngekopi. . .bau nye pon harum, dan rase nye lazat oo.. selain menenangkan minda, boleh menghilangkan stress. . . . so, apa tunggu lagi, jom coffee. . . .. ngeeee :)))))

misunderstanding

aduh, penin kepala aku, i don't knoe why it's happen....my bff tell me that, i no longer being bff with her.....Oh God.....kenapa die pikir mcm 2, sedangkan aku x tahu menahu pon perkara nie... die ckp, aku makin lame, makin menjauhkan diri dr nya...But , aku still lagi anggap die lah saudara ku. . . masih lagi sahabat yg aku paling setia dan aku sayangi.....Tapi die dh pikir lain tentang aku... die cakap, aku dh x mcm dulu....hubungan kian renggang....

Aku dh x tau nk cakap apa.....masa dlm facebook tadi, die ckp :


Fiza > na, ko ada masalah ke na? smpai ko mendiamkan diri dr aku ? aku ada buat salah kat ko ke na ? kalo aku ade salah, maafkan aku. . .

Me > masalah ? mana aku ade masalah...ko x de buat salah apa2 pon kat aku. . .

Fiza > kalo ko ade masalah, jgn ko diam diri na, pendamkan masalah ko...klo ko diam diri x kan settle masalah tu na......klo aku ade buat salah, maafkan aku...aku akan betulkan keadaan yg keruh menjadi jernih. . .ko x sedarke hubungan kite kian renggang ? ko sedar x ?

Me > betul za, aku xde masalah ape2. . .and ko x de buat salah apa pon kat aku. . . bende yang aku xde masalah buat ape nak pendam kan...dh memang xde pon masalahnye...ko jangan la pikir bukan2 za.....aku still sahabat ko sampai bile2. . .



Sampai situ la msg aku ngan die. . . .mgkin die bz kot.....x taulah apa yang membuatkan die pikir mcm 2.....aku pon terkejut bile die ckp mcm 2... Then, die call aku. . . mgkin die mahu penjelasan dr hal ini.....ok, aku pon bgtau kat die, i'm ok and not have a problem even a big problem. . .and you should not wory. . and please don't think 'bukan2' about our relationship. . .still strong mcm dulu. . .and i will make sure that our relationship nie akan kekal selamanya....becoz i love u like my sister. . . and she said, ok....i believe u dear. . . but i think ko makin menjauhkan diri dr aku, aku pon terkilan la sbb kite dr dulu rapat. . .but it's ok la sbb ko pon dh cakap yang ko x de masalah apa2....aku lega la sikit....u know what? i love u ok...aku dh anggap ko mcm kakak aku..and lebih dr tue....and ko dh sebahagian badan aku...klo ko xder, separuh bhgian badan aku pon x de ko tau x ?.......and aku ckp la, ye aku tau tu..and i love u too ok....dah la..ko jangan la pikir bukan2 lagi.......k.....

And, end of story, aku ckp, stop thingking yg bukan2...that all.....aduh, selesai jugak masalah kami nie....yelah, die nie kdg2 hati nya sensitif skit.....so aku kene beritahu secepat yang mugkin....klo tidak, susah jugak aku..... die nie nmpak je garang, tapi hati taman der..huhuhuhuhu.....



p/s : kadang2 mendiamkan diri nie cepat sgt die sangke bukan2 erk. . .

This is my friend teddy

He passed away 2 weeks ago....pitty :(

he was sad about Love. . . h mmmm. . .






p/s : that why i said Love is hurt

chinta/Love/ai/

Dimana harusku mencari chinta ?
chinta itu indah, chinta itu mempesona
chinta itu menarik, chinta itu memikat. . .
Tetapi, kerana chinta juga la ia menyakitkan. . . . . . . . . . .

Layakkah aku menerima chinta hakiki ?
perlukah aku mencari chinta sejati utk hidup ini ?
haruskah aku memberi chinta sepenuh hatiku kepada org yang akan ku chinta ?

Semua itu menjadi beban di kepalaku
penat untuk memikirkan. . . .
mengapa hidup ini harus ada chinta ?

Adakah chinta itu buta ?
Adakah chinta itu nyata ?
Adakah chinta itu benar or palsu ?

Payah untuk aku fikirkan.........Kata org, selepas memiliki chinta, kita akan bahagia
tetapi kenapa ada juga tangisan? air mata ? hati gundah gelana ? tension ? makan hati ?

Kadang-kadang, kalau tiada chinta, hidup akan suram. . . .tidak ceria.....
tetapi, kalau ada chinta juga, menyakitkan. . . .aku takut untuk memiliki chinta dan menerima chinta. . . kerana aku takut jiwa aku disakiti, dilukai gara2 chinta....
dan aku mahu memiliki dan menerima chinta, kerana aku mahu jiwa ku bahagia, ceria, dan penuh dengan senyuman.......

Oh Tuhan, haruskah aku mencari chinta utk diri ini ? kalo ya, dimana ? dimana chinta yang sejati ? bukan kepalsuan ?

Pink Monster


RAWRRRR!!! he scream..

But, still cute like me..HAHA!

what ever people say about him, i still love him and keep in my heart.. <3>

Roads in the bridge, I saw an old tortoise , I approached it and see it ... very weak ... three small snails come through the bridge ... very cute .. . I say at them ... ''hello cute snail .. how are you?'' they slowly moved across bridge ... then, my eyes back to the old turtle was very weak .. .. I took him to the edge of the water so that he can swim, but he is still weak ... I only let him in there ... And I went slowly, and getting away from it .....

FeeL C0mfortabLe

aaahhh...i'm feel better now than yesterday. . . feel head 'light' again. . huhuhu




p/s : i wan't to sing......twinkle twinkle little star. .

Headache


Today, my head was pain again. . . i don't know why it happen. . or maybe i always think to much about myself. . or maybe about my friend problem ? argghh..pain..pain..pain..! oh God, please remove this pain at my head!! i can't bear anymore. . . !!


Your Best Friend


is someone you can trust with your heart,

and never dates a guy you like,

and doesn't say you look CUTE today ;

She says, ''girl, you lookin' fine ! I'd tap the twice''.

She also makes your day the best it ever could,

and when you fall in the hall, she says, you

retarded cluts :)

and sticks up for you no matter what,

and she may sound like a not nice person,

But hey she's

your Best Friend
Boring,
Bohsan,
Buhsan,
Buring,
Bored,
Hmmmmmmmmmmm

Bz..bz...bz..!!!!!!

waaa....sejak akhir2 nie, aku makin bz ngan keje part time..huhu... sampai lupe mao update kat blog ini..waaa....soli2..haha!! bukan ape, sronok smpai lupe kan..kan...nak wat mcm mane...rezeki nie aku x mo tolak...Mudah2han rezeki aku berpanjangan..aminn..



p/s : mcm mane x bz, asikk layan org ja..haha!!

Kantoi ?

Tengah2 boring nie, aku saje je rekod my voice utk nyanyi satu lagu yang aku rase best..so tanpa buang mase, aku pon rakam la suare ku dan akan menyumbangkan di sini..haha...
Lagu Kantoi nie mengingatkan aku mase mula2 bercinta ngan satu mamat yang aku suka la...
Agak lame jugak la aku couple ngan die....and then ade satu mase 2, aku dpt tau die ade scandal ngan pompuan lain....depan mate aku pulak 2..ciss...bedebah punye jantan.... dlm bz2 ko, mcm nie ko buat kat aku... So, kesabaran aku dh ilang mase 2, aku ape lagi, gi dekat2 kat die nan pompuan 2, skali aku bg cop baik punyaa kat pipi die...HUH! sape sruh die curang ngan aku..rasakan penangan sulung dr ku..hahahah.....memang ta bley bla langsung...

Die ingat die bgus sgt laa...market hensem la konon2 nya...pirahh..aku x heranss laa....
Die ingat gurl mcm aku x leh scandal ngan laki lain ? sory ok...i also can la....
Ok2..now kita forget it about this, just enjoy this sing yang aku telah rakam selama 1 mnt lebih nie k..Kalo korang rase x sedap voice aku nie, lantak la . . . .Do i care ? huh...


video


Well, tu jelah aku dpt kongsikan ngan korang. . . Kalo bnyak2 kang nti bosan la pulak kan..so short2 je story aku nie....malas aku nak melebar-lebarkan word aku.. so guys....see u next time daaaaaaaaa. . . . . =3


Lirik kantoi

Semalam I call you,
you tak answer.
You kata you keluar pergi dinner.
You kata you keluar dengan kawan you.
But when I called Tommy he said it wasn't true.
So I drove my car pergi Damansara.
Tommy kata maybe you tengok bola.
Tapi bila I sampai you, you tak ada.
Lagilah I jadi gila.

So I called and called sampai you answer.
You kata sorry sayang tadi tak dengar.
My phone was on silent, I was at the gym.
Tapi latar belakang suara perempuan lain.

Sudahlah sayang, I don't believe you.

I've always known that your words were never true.
Why am I with you, I pun tak tahu.
No wonderlah my friends pun tak suka you.

So I guess that's the end of our story.

Akhir kata she accepted his apology.
Tapi last last kita dapat tahu she was cheating too.
With her ex boyfriend's best friend - Tommy.




p/s : cubelah scandal2 ngan org lain. . . last last. . kantoi suda..ahakss.. padan muke . .!

Din beramboi meninggal dunia...Al-Fatihah


Memang terasa pemergiannya.....beliau memang terkenal dengan lawak2 nyer... tetapi Tuhan lebih menyayangi beliau dr kita semua.....Semoga arwah dicucuri rahmat tuhan dan ditempatkan dalam golongan2 orang yang berimann...aminnn...

Very surprise ME!!

Oh God....separuh nyawaku bagai nak hilang bile kawan aku nak masuk Hospital....die sakit bukan nak bgtau aku...diam mcm 2 jer.....td die ade ckp, rasew pitam2..and muntah darah...astaga...

dah kaget aku td kat rumah....kelam kabut di buatnyer..ish...pastu die ade bgtau lagi, die ade sakit tulang belakang...aku pon dah cuakss pulak....bukan ape..dah lame die kene, mase form 3 tue....yang die nie pulak..xmo bgtau...mungkin die xnak aku risau kot pasal die...sbb tu die mendiamkan diri...

Tapi, aku x suke la die berahsie mcm nie kat aku..yelah, aku takut, kalo bende2 nie serius...dan boleh membawa maut, aku xnak la kehilangan die..die la satu2nye sahabat aku di dunia dan akhirat....yang aku sayang...dielah tempat mengadu, berlawak jenaka...kalo tnpa die..sape lagi ? aku ade jugak kwn2 yang lain..tapi berbeza ngan die nie....sbb time aku susah, duka dan kecewa, die la selalu disisi ku...x penah lekang pon....klo aku ade masalah, die la selalu bg nasihat dan guide kat aku...bg aku semangat walau apa jua keadaan yg menimpa kat aku... Kalo die x de,,,hidup aku kosong, sunyi.....

Tapi, aku sangat bersyukur kepada tuhan sbb Die pnjangkan umur sahabat ku... Setelah di check up, di x-ray....alhamdulillah, x ade ape2 pon effect kat die..cume ade kesan lebam skit jer...sbb die nie lasak, and then jatuh...sbb tue belakang die sakit2....Bile dengar je die boleh balik..perghh..lega betul aku...boleh la aku bersmack ngan die lagi..hahahhaha.... :PP




p/s : jangan terlalu lasak sgt kpd kaum2 hawa....sebab nanti terlebih lasak nti ,mule la sakit2.....ish3...