Fasting

Sudah 4 hari aku berpuasa, alhamdulillah masih segar lagi..huhu.. Harap- harap puasa tahun ni teringin full fasting, yelah rase malas mahu ganti balik.. nak dihitung dengan puasa2 tahun yang lalu ada yang dapat ganti ada yang tidak, kalau asyik tangguh je sampai bila? tak naklah kena bayar beras je kat anak2 yatim...huhuhu.. tapi hati aku mengatakan tidak kisah, memang aku suka bersedekah pada fakir miskin atau rumah kebajikan..

Kerja di shah alam ni pula, ok la tapi rasa boring sebab tidak banyak pelanggan yang datang membeli, almaklum la bulan puasa katakan siapa la yang larat sangat mahu berjalan kan. Tapi tidak mengapa, aku harus bersabar sebab mana tahu lepas ini rezeki datang tak menjangka, haa tak menang tangan di buatnya.. Sales marketing, ada naik dan ada turun nya, tengok pada musim- musim nya, sekarang ini musim orang membeli oven, yelah nak buat kuih raya nanti, kek atau macam- macam lagi yang mereka nak di siapkan.. Alhamdulillah walau hanya beberapa orang aku tetap bersyukur kerana ada juga jualan..

A Little Bit Busy


Sudah lama aku tidak menulis di entri ini, sejak kebelakangan ini memang aku busy sedikit dengan kerja- kerja aku. Sampaikan tiada masa untuk menulis, selepas ini kemungkinan aku akan jarang untuk menulis lagi kerana aku akan di tukarkan kerja di Shah Alam. . Memang tidak di duga kerana begitu cepat aku menukar kerja yang baru. Di tempat kerja yang lama pasti aku akan rindu sebab ada kawan dan juga staff2 yang baik terhadap aku.


Aku berharap, dengan di tempat yang baru itu nanti, aku dapat menyesuaikan diri dan senang dengan kerja yang bakal aku terima. Dan harap2 juga, orang2 di sana dapat menerima aku sebagai orang baru dan menunjuk ajar jikalau aku tidak tahu tentang kerja aku nanti. Aku tahu, walaupun aku orang baru di sana, kemungkinan ada yang tidak suka terhadap aku, ye lah mereka sudah di anggap 'Senior' bagi diri mereka manakala aku pula 'Junior' di sana, kehadiran aku mungkin tidak selesa di mata mereka.

Walau apa pun nanti, aku berharap tiada masalah bagi aku mahupun mereka terhadap kerja baru aku nanti. Dan sikap bekerjasama di kalangan mereka sangat aku harapkan juga, Aku tidak mahu di sesebuah tempat kerja itu di ibaratkan macam 'pulau' tetapi seperti sebuah 'keluarga' yang saling tolong menolong, beramah mesra dan tiada perasaan dengki di antara satu sama yang lain. Barulah hidup ini sentiasa aman dan damai tanpa pertelingkahan sesama sendiri.

Peace without Jealousy bebeh...... HaHa :-p