Thaipussam Day

Salam semua

Wah seronok dapat cuti 1 hari sempena hari Thaipusam ni, bukan aku nak menyambut pon sebab aku bukan warga india ok..so jangan nak memandai mandai buat andaian sendiri..

Bukan apa seronok sebab dapat merehatkan diri atau merilekskan diri di rumah, apa kata orang? rumahku syurgaku..kan kan..haha. kena sangat la denga ayat tu kat aku ni ha, letih otak sebab memikirkan budak-budak tadika yang aku 'handel'kan kat tadika..Almaklum la aku sekarang dah jadi pembantu cikgu katakan..haha * poyo.



So, bile dah boring kat umah tak ada keje, aku apa lagi, on9 saja lah jawabnya, sempat la jugak 'usha' gamba-gamba kawan india aku yang menyambut thaipusam tu, wa cukup interesting tau, ada yang ke Batu Cave..Dan ada segelintir orang india sana yang mencucuk pipi menggunakan sejenis lembing atau besi panjang..eeee tak sakit ker? dasyat aku tengok, menggerunkan pon ader. Tak sanggup tengok lama-lama terus tutup je gamba tu.

Apa-apa pon aku nak ucap selamat menyambut Hari Thaipusam pada mereka yang menyambutnya..especially pada kaum-kaum india lah..


notakaki : malas mau keje esok..apadaaaa...

0 kaki komen

Klik Sini Untuk Komen