Dilarang Menggunakan Cellphone Semasa di Charge!

Assalamualaikum

Kali ini saya nak beri nasihat pula kepada anda-anda diluar sana yang mempunyai telefon bimbit atau hand phone atau cellphone. Almaklum la, sekarang ni kan ramai manusia yang menggunakan gajet ni, rasa-rasanya semua negara dah menggunakannya kan..Tapi tak semua la, ada juga setengah negara yang masih tak mampu untuk membeli telefon bimbit yang canggih manggih ni kan.. Kita yang mampu haruslah bersyukur kerana dapat menikmati kemudahan sebegini.

Ok, saya tak nak la cakap panjang lebar takut kamu rasa bosan pulak nanti..haha

Berbalik pada tajuk saya tadi, pasti ramai yang tidak tahu tentang bahayanya ketika menggunakan hand phone semasa di'charge baterinya, kalau pada sesiapa yang sudah tahu tak mengapalah, yang mana tidak tahu tu, saya akan bagi nasihat sikit pada anda yer.

Sewaktu anda 'bergayut' menggunakan hand phone dan ketika itu anda meng'charge bateri phone itu, tahu tak bahawa ada cas-cas macam elektrik boleh mengakibatkan handphone anda itu terbakar dan meletup.

TAK PERCAYA KER?

scroll down untuk maklumat lanjut
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




see, kan dah melecur tangan tu

kejap, ada lagi yang anda harus tau

v
v
v
v
v
v
v
v
v

habis terbakar hand phone semasa di'charge



So, anda dah lihat sendirikan betapa bahayanya ketika handphone digunakan sewaktu charge bateri..

Kalau anda tak ambil peduli lepas anda membaca entri ini, tak mengapa, sebab saya memang tidak akan bertanggungjawab jikalau anda menerima nasib seperti gambar di atas.

Mahu menerima nasib semedikian rupa? jom la ramai-ramai kita pakat guna hand phone masa kita charge bateri phone kita, nanti boleh la kita sama-sama buat gathering kat hospital, kan meriah tu? leh upload gamba kat facebook nanti, ok tak idea nie? HAHA!