Ayat-Ayat cinta selepas kahwin

Assalamualaikum olls ,

Tak tahu dah nak update apa, tapi kat bawah ni nak kongsi sikit lawak..*tak lawak buat-2 lawak ok tentang sepasang suami isteri yang dah berumah tangga..

Sebelum kawin, bukan main dok puji-piji, sayang-sayang,,,
tapi bile dah kawin ??? humm hampehhh..selalu lelaki la yang buat hal, betul tak ??


hahahahaahah..sowy ye boy kalau terasa..uhuuuuu :P



dah baca, pastu komen2 sikit, tak nak komen tak pe lah..


namoh kawan :(



Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha


Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!


Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….


Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….


Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??



Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..



Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…


Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!



Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???



Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!



TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…




notakaki : mula2 manis macam madu, lama2 pahit macam mengkudu!! hahaha

6 kaki komen

sop said...

lawak tp byk kebenaran nyer tuh..
jadikan peringatan.. jgn nanti sampai cam tuh..
agak sukar untuk kekalkan dr awal hinggga akhir sama.. masa muda2 boleh lah..
kalau dah tua2 dok berkepit jer.. segan plak dengan cucu... hahahah

EnciK AxixOu said...

hahaha..cm 2 pown boley k..ish2

vee said...

selamat hari raya nana ^^ jgn nakal2 =)

~Chocolate Strawberry~ said...

btol tuh ! haha

A Crack Mirror said...

huhu~ yer a tu... tp mungkin ada pasangan yg terbalik..mula2 ckp kasar2 pastu berubah jd lebih baik.sampai lah tua...

moral of the day... People change...so do FEElings~ huhu

hafrawiey ozakawa said...

akak cntik...ptut la ramai readers..entry akk mmg best..blh laa buat entry gini selalu nye..


http://hafrawiegeek.blogspot.com/

Klik Sini Untuk Komen