Fida jatuh hati pada Mamat Sepah ?

Hai readers ,

Apa kaba ? korang sihat ? ngeee , saje sibuk-sibuk tanya kaba pulak kan.. Nanti korang kata aku sombong pulap :P .

Em , puasa macam mana ? cukup tak 12 hari untuk 12 Ramadhan ni ? kalau cukup , Alhamdulillah la , pahala tu , mas0k syurge nanti....kot..huhu

Ok , saya taknak lar membebel banyak-banyak nanti korang boring pulap..
korang kenal tak Fida ? ala Rafidah Ibrahim pemenang ''pencarian Siti Nurhaliza mencari bintang pantene 2007'' tu ...yang pakai tudung tu la..yang kiut miut tu....tu tu tuuu..huhu..
em kenapa dengan dia ? haaaa, nie yang nak kasi tau nih , dengar-dengar cerita la kan , dia sudah jatuh hati sama itu Mamat sepah yang menang program realiti Astro Warna hari tu Maharaja Lawak 2011 , kenal tak ? kalau kenal bagus, senang sikit nak cerita..huhu.






Wah wah , hati sudah ada taman la nie ye cik fida....tak sangka i tau..huhu. i ingat test u orang yang alim-alim macam Asyraf Muslim tu..hehehehe..sory ye... :P , almaklum la , beliau kan diminati ramai perempuan - perempuan di melayu di malaysia ni kerana kealiman dan penuh dengan budi bahasa nya , walaupun beliau dah berkahwin, tetapi mereka-mereka (perempuan) menginginkan lelaki seperti nya. . huhu . .

Tapi tidak mengapa lah , kalau hati sudah suka , teruskan lah hubungan itu ye, semoga berkekalan hingga akhir hayat , aminnnnn. . .

Dengar kata, cik fida ni jatuh hati pada mamat sebab tertarik dengan tandatangan(signature) nya , orang lain punya style cantik-cantik , tapi yang si mamat punya Jawi , sebab tu la dia jatuh hati kat beliau . menarik kan . huhuhu....lepas nie mana-mana lelaki kat luar sana, ambil la satu tips nie kalau nak ngorat awek-awek bertudung macam fida 2 yer..huhuhu..

Dan, menurut kata cik fida lagi , salah satu sebab lagi yang menyebababkan dia jatuh hati pada mamat ialah sikapnya yang penyanyang dan mengutamakan keluarga. Lepas beliau memenangi pertandingan ''maharaja lawak'' kumpulan Sepah memang bz dengan aktiviti promosi dan latihan , namun walau sibuk mana pun beliau(Mamat ), dia mengutamakan keluarganya di kampung . sebab itu la dia tertarik pada beliau , si mamat tu .

Untung kan kalau dapat boyfriend macam si mamat tu, kalau seribu orang yang ada sifat macam mamat , conpom , kaum-kaum perempuan hidup aman dan sejahtera kot kemudian nanti. . huhuhu. . .

Ok lah , sampai sini je nak cerita pasal mereka berdua ni, saya doakan agar jodoh mereka berkekalan hingga selamanya aminnn, kata orang kalau jodoh tak kemana kan ? tak gitu cik joyahh ?? ha ha ha . .

nak tahu lebih lanjut lagi ? klik sini jer

ok bai !

6 kaki komen

Yann Mazian said...

mcm tak caya je diorang bercinta kannn.. hihi... sorang kelakar, sorang pulak sopan santun gitu...hehe.. :D
tp sweet kan diorang ni.hehe. :D

MataHati @ MH said...

kalau dah jodoh takkan ke mana.. semakin laku member sepah ni..

tomatokering :) said...

errkk kalau ikut tak padan T_T *haha jahat ;p
papepon moga bahgia jela ^^

A Crack Mirror said...

nana..betul ke ni??aduh..duh..duh...lewat betul saya tahu..ahahaha~

Xavi De said...

aik...bukan mamat sepah ni dah ada awek ke?
aritu tgk kat FB dia, hot kot awek dia...
ker pakcik yang ketinggalan zaman nie?? =..='

BisMi Aishah said...

http://biscuitmerry.blogspot.com/2011/09/kisah-fida-mamat-sepah-dan-tudung.html

tgk2 laaaa

Klik Sini Untuk Komen