Pasal cucur Udang ko nak KECOH !!!


Assalamualaikum semua


Happy Saturday yep..ngeeee

Tajuk entry bukan men lagi an . Adalah nak cerita sikit pasal budak nih. Emo tak tentu pasal.
Sebab die tak puas hati kat seorang peniaga lelaki yang sedikit berusia dari dia kerana cucur udang.

Ntah hape hape ntah budak tuh, pasal cucur udang pon nak kecoh-kecoh. Kalau ko nak cucur udang best, lebih baik ko buat sendiri la dik.. Tak payah nak kuangajo sangat kat p0kcik tuh.





Dialog mereka berbunyi gini,

Budak : '' pkcik, apa nih..cucur udang pakcik apsal xder udang? alahai nama je cucur udang!!''
( dengan nada tinggi)

tapi pakcik tuh dengar je leteren budak tadi tuh dengan sabar, dan budak tuh bebel lagi.

Budak : ''dah la kecik, pastu warna pulak x menarik!!''

Budak : '' Cuba buat besar sikit baru cool''

Pakcik : '' oh..yer ?

Budak : '' ye la.. So ? ''

Pakcik : ''dah habis dah cakap ?''

Budak : '' dahh... kenapa ?''

Pakcik : '' pasal cucur udang kamu bising yer, ini kira baguih pakcik ada letak kepala udang sikit tau, dari takder nanti pelanggan complain plak. Cube kamu pikir, kalau cucur udang kita boleh letak udang yang dah di masak kat atas cucur ni.....Kalau cucur badak plak, jadah mana pakcik nak cari letak plak kat atas cucur?? ''

Budak : '' .........alah pakcik nih. loyar buruk pulak!! ''
dengan rasa bersalah dia tinggalkan pakcik tuh tanpa cakap hapa-hapa...


THE END

Lain kali kalau tak nak beli baik blah je, cari je kedai lain, jangan nak herdik-herdik macam tuh, kan biadab namanya...


k,bye!!



p/s: apa keputusan soklan korang about How Malaysian are you? kasi share la sikit

2 kaki komen

Mohd Izzar said...

uuu..da penah dgr stroy ney..hoho
tak amik pon yg how malaysian are you.. malas.. lain kli la..haha

Xavi De said...

haha...kalau taik itik mcmn lak ea...?
nk kena taruk tuttt ker kat kueh tu...? XD

Klik Sini Untuk Komen