TIADA KATA #7 : Malingsia ?



10 kaki komen

Gen2Merah said...

Itu lah kalau jadinya sebuah negara yang sombong. Kelak kalau kena bencana Malaysia juga yang diharap2kan utk membantu..

lombokguide said...

Tolong jangan mempropokasi seperti ini kami menghargai anda malaysia, malaysia is the best one in asia we are know but please don't do like this. malaysia boleh tapi jangan bolehnya yang tidak tidak.

lombokguide said...

Terimakasih Malaysia
Terima kasih Malaysia telah mengajari kami menghargai budaya bangsa kami sendiri (batik, reog ponorogo, rasa sayange) apabila tanpa pengakuan kalian Negara kami tidak akan pernah menghargai budaya sendiri karena pemudanya disibukkan dengan kebanggan budaya luar.

Terima kasih Malaysia telah menyediakan ribuan lapangan pekerjaan (TKI) disaat kami tidak bisa menyediakan lapangan kerja yang layak bagi saudara-saudara kami (perlakukan mreka dengan lebih layak yah)


Terima kasih Malaysia telah memberikan tontonan yang mendidik bagi anak-anak kami (upin-ipin) disaat TV kami sibuk memberikan tontonan yang tidak layak.

Terima kasih Malaysia karena telah memberi kami pelajaran arti sebuah sejengkal tanah Negara kesatuan (daerah perbatasan, sipadan ligitan) Mungkin tanpa kalian pemerintah kami tidak akan pernah memperhatikan nasib-nasib daerah perbatasan dan saudara kami di perbatasan.

Terima Kasih Malysia telah memberikan kami pelajaran arti sebuah kegagalan, arti tidak meremehkan lawan, menerima kekalahan dengan sportif, mengakui kemenangan lawan dengan jantan, arti sebenarnya sebuah pertandingan (AFF & seagames)walaupun harus dibayar mahal dengan korban nyawa (turut berbela sungkawa).

Kita terlalu bangga dengan anggapan bahwa Malaysia dulunya belajar dari Indonesia, Tapi jaman sudah berubah Pak Guru yang Cuma tamatan SPG/Sekolah Pendidikan Guru (Indonesia) memiliki murid (Malaysia) 30 puluh tahun yang lalu, sekarang Pak guru masih menjadi Seorang Guru yang mulia tetap dengan pendidikan SPGnya dan sang murid telah meraih gelar Doctornya. Kita seharusnya banyak belajar dari Malaysia

Selamat Buat Malaysia untuk mempertahankan Mendali emas Sepak bola
Buat Indonesia Selamat untuk Juara umum Seagames yang ke 10
Tetap Semangat dan Be +
I N D O N E S I A BISA…..

Salam Persahabatan
Jangan mengeluh tapi Bijaksanalah dan intropeksi

♥AienNajwa♥ said...

errrr..seriau nyer !

Phat said...

indon x habis2 provokasi die org

My Life's Journey said...

Iyerrrrrrrrrrrrrrr sape buat gambar tu nana? meh umi kentut sampai die koma ..jahat2 .. jahattttttttt huhu :(

afzan said...

tak habis2 dendam mereka eh?

Fara said...

Hiks~

Tak skt hati pun tgk pic nie. Tp rs kelakar lak.

=D

EpoLღKekunangpelangi said...

Yang penting sukan Sea kita yang pegang. hehe :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ish...sampai hati kan? huhu

Klik Sini Untuk Komen