Gegaran sederhana di rumahku

Assalamualaikum

Fuh, nasib baik tak ada apa-2 yang berlaku hanya gegaran sederhana kecil kat rumah pukul 11 pagi tadi (14 jun 2011) .
Bayangkanlah kalau dah duduk flat , mesti la terasa gegaran gempa bumi kat sumatera indonesia. Rasa-2 nya pukul 8 pagi ada ada gempa bumi di negara itu.

Rasa mengigil sekejap tadi , sampai keluar dari rumah sebab ketakutan , takutla kalau-2 terjadi apa-2 ke kan. Tadi memang tak ingat apa-2 dah, sehelai sepinggang tadi aku keluar... takut punya pasal.

Dalam 1 jam kemudian barulah aku naik balik rumah, sebab tiada apa-2 keretakkan atau runtuh ke.

Syukurlah alhamdulillah sebab tiada apa-2 berlaku termasuk kawan aku sekali, dia pulak tengah syok sangat tido, nasib baik aku call dia , kalau tak, aku tak tahu apa akan terjadi kat dia..




p/s : takot sampai sanggup keluar dalam keadaan serabai..hahahha

Kehidupan yang menceriakan

Hari ini hidupku telah berubah, yang dulunya sepi tanpa teman, yang dulunya gelap tanpa pelita, yang dulunya senyap tanpa bunyi . Kini semuanya ada , dengan pelita yang menyinari hari-hariku, dengan bunyi yang memecahkan kesunyian dengan suara-2 nya yang ceria , menemaniku disaat-saat ku kesedihan, kedukaan , kegembiraan .

Aku bersyukur kerana masih lagi ada seorang insan yang menerimaku apa adanya , tanpa mengira siapa aku , darjat aku , mahupun harta ku . Dia juga menerimaku walau aku sebegini, walaupon tidak secantik artis-2 wanita yang bertubuh menawan .


Juvana


Assalamualaikum all

Cerita drama ni memang aku tak pernah miss , stiap hari i
snin jam 9 malam
mesti aku dah duduk mengadap tv channel 103 , yelah aku kan pakai Astro sebab tu 103, kalau dulu-2 channel 3 . . haha :D

cerita tu macam kisah remaja-2 sekolah yang buat jenayah , contohnya bulylisme ? haha,
tak tak bukan bulylisme , merapu je haku kan ? sebenarnya bullying . .maksudnye membuli budak-2 sekolah , sampai bergaduh , lebam sana, lebam sini , berdarah sana, berdarah sini .


Not Available la bangang !


Apa la yang bangang sangat kau ni , dulu kau sekolah ke tak ?
tulah , lain kali belajar balik english education kau yang sangat lemah tu kayy
opp , aku bukan nak mengata kau la kayy , aku pon kadang tak faham english jugak,
nak-2 speaking lancar kan.. :D , at lease aku boleh lagi speaking .