Yeayyyy!! saya menang contest !!

Assalamualaikum semua
nampak hemsem and lawa je korang nih
apsal eyhhh ? muahaha

wahhh , firstly nana nak ucap terima kasih yang tak terhingga pada korang-2 yang support nana selama ini dalam ini contest..yobbodabeduhhh.. sayang korang lah ini macam. aaamaaakkk!

Dan tak sangka menang pulak tapi tempat ke tiga. walaupon ke 3, tapi kire bersyukur sebab terpilih oleh cik Sara yang comey lotey ni dalam contest yang dia kasi. tenkiuq dear. emuah..haha..ni first time nih..hoyeh..





okeh, kalau nak tahu detail pasai nie, korang just klik je kat gambar contest kat atas nih.
mana la tahu korang tak cyaa ker... kata kau menipu ker... haih.


k itu jer bai!




p/s : Dapat Rm 10 topup..syok uh!

TAG ? apa tuh TAG ? #2

Salam to all readers,

Sebelum nie aku dah jawab soklan yang berbau TAG yang di TAG oleh umi,
yaaa, agak senak perut disitu , btw, thanks umi kerana berjaya buat i terkentot-kentot
padu disini menjawab soklan-2 u..wah gitu.

nak tau jawapan aku ? klik SINI .

Yaa, ini ada satu lagi TAG yang aku kene jawab soklannye. macam biasa...memang perut aku kempis lepas nih baca soklan2 beliau. tahniah ye inciks Alia .

TAG ? apa tuh TAG ? #1

Salam to all readers,

ya, i know , i am not clever to speaking english.. ya that true...

haha. tapi atlease aku mencuba....wuekks! <------takde kene mengena pada entry

Tag , apa tag tag ? tag price ? name tag ?

oh, rupanya tag untuk menjawab soklan-soklan cepu gangsa gupanyeh.
alah, rasa nak terkentut-kentuh la pulak tengok soklan depa nih.

belum time nak menjawabnye lagik tuh , abih peluh-peluh celah hidung aku nih. adoiyh!
Demi tak menegcewakan depa tuh , aku jawabla ye , ye jemah ? nyampas..haha

Kenapa kau sembah kaabah ?

Assalamualaikum chayang
yang hemsem-2, and yang chantek-2 tu semua


Bertemu kita lagi di kelaaaaassss ko jahhh. <---------mula meraban pulop

haha, sory yu oll's , rasa nak penampo kan ? haha...janganlah nanti i majoks kang
sapa nak pujok ? harap korang ? alahai bejanggot lah..ahhhahaahha :P

Kali ni aku nak share sikit nota friends aku di facebook , agak menarik minat aku nak share kat korang semua, and aku harap korang rajin-2 lah sikit bacanya. okeh ?

Bila Rindu.......


Assalamualaikum
adik-2 manis, abang-2 ganteng ya


Maaf hari ini agak BLUR,

sibuk sana sini, sampai tiada waktu untuk mengupdate,

mengomen, menjejak, merapu, mengomel, memekak, melolong, melalak.

orang tua tua ada kata , meroyan ka engko ni ?

Eh, idok laa, masih waras lagi. bergetah lagi pala hotak nih ha.

x caya tanya ini budak ala-2 star wars. dia pasti tahu..haha

Dari kau terkurung dalam masalah, baik pergi jenjalan # 9 : SPONTANEOUS THURSDAY

Salam semua,

Pening,

sangat pening sebab pikir banyak masalah
masalah yang lama masih belum selesai
datang pulak masalah yang baru. yang nie newbie kata omputih.
saja bikin hotak aku pecah kapla. DEMM!

Arghh, baik aku kuar dari kepompong masalah nih,

nak gi jenjalan kat bukit bintang ar realese tension ! korang ( masalah) jangan nyebok
nyebok cari aku , kang aku payapaaa sat gi , tau ar !





p/s : masalah itu sengaL ! menci beliau ! menci, menci, menciiiii !

Wordless Wednesday # 10 : Shawl ?








p/s : dapat shawl mcm tu mcm nak tido plak..haha

Ini ada AWARD, ambiklah yer

Salam semua
yang manis, yang cute, yang macho, yang hemsem
dan yang hodoh.... hahahahah..sowy gurau je :P


Kali nie nana nak kasi award pada blogger bertuah yang dah follow nana sampai la ke tahap nie, iaitu yang ke 350.

Ermm sapa blogger yang bertuah tuh ? korang nak tau ke?

Help ! minatang hijau serang kami!

Assalamualaikum semua
ibukk-ibuukk, bapakk-bapakk
seluruh blog..haha


Baru berapa hari tak jenguk blog aku nih , windu nak menghapdet menyelubungi
jari jemari ku yang agak comel ni. Ya, aku faham wahai jari-jari ku.
korang mesti dah miang-miang buluh kan nak menaip ? muahaha.

Jadi kanak-kanak ribena Ecok...YEAAYYY!


As'mualaikum,
tak jawab tanggung ar dosaaa,
dah jawab sayanggggg kat diaa..
hahaha :P


Yes , esok ada aktiviti untuk berjimba jimba bersama keluarge kat De Palma In Kuala Selangor. Hari keluarge kata bapakku.
mak aku pulak kata pamily day nokkksss .

Macam-macam aktiviti yang di anjurkan oleh pihak pengurusan tempat koje bappakku.

Danger!! #8 : SPONTANEOUS THURSDAY

mereka bahaya, sebab kalau korang terjumpe ini makhluk
misti kowang pengsan doploh saat!

sebab mereka ?




























cuteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!


errr ye kew ?

kbai!


Wordless Wednesday #9 : Cicak gergasi


nama mat saleh beliau syarnley
nama melayu beliau soley
kawan beliau jemah


korang kenal ?


p/s : cicak berkenaan terlepas dari sarangya..sesiapa terjumpe harap dimaklumkan..terimakasih!

Kembali GILER!

Assalamualikum korang semua,
amacam sihat ka?


Adoih, lama ka aku ilang? what? ya ka lama?

rase-2 nye idok ler aih.. kojap jer aku dok nyepi.




Apsai nyepi ? awat tanya lagu tuh , dah aku orang penting, mesti ar nyepi. haha

aku tipu. penting kejadahnyer. ala nie kes keje luar ar. pi kampong tolong sedara nak betunang.
ala, nama pon sedara an, kena lah tolong wat keje-2 dap0q!

*nie pehal tetibe cakap loghat utara? padahal orang KL jeh!

lupakan lah, saje je nak test..poyo skejap.. haha :D

Bile biarkan lelama x hapdet, misti korang kata mana la cik Nana nie? an an?
tak yah la geleng2 kapla tuh...padahal betol an an?..muahahhaha!

weh, aku windu kat korang tau tak.. tak caya sudahh!

k bai!

Senyum Kambing

Salam semua.
apa kabo ?

Malam nie tak tau ar nak wat apa. dok pikir pikir sampai lebam hotak aku.
Mati idea agaknya.. ala aku tau ar, aku tak sehebat JIJI tuh, banyak sangat idea geligak kat hotak dia, yelah makan kismis bebanyak katakan. mau taknye setiap hari, detik dan masa diye dok menghapdet entry diye..an an an.





Apa yang dorang cakap ? tak tau lagi ? mesti tak baca paper an an ?

kalau korang tak sempat baca paper..tengok je kat SINI .

Ala nie kes HINDON yang serang kedutaan Malaysia tuh. bangang ar dorang.
malas ar nah potpet lelebih. nak tahu sila baca sendiri keh..

babai!




notakaki : berkawan sesame negara je senang. takot nanti kene serang mcm kes kat atas. uuu akot!

Dunia #7 : SPONTANEOUS THURSDAY






p/s : bz siket, (mesti kowang bosan dengar ayat yang sama an) sowy!

Wordless Wednesday #8 : My Dinner


Salam sejahtera korang yang cantik dan hemsem.

tuh dinner orang kanibal.

korang punya dinner apa pulak ?

kbai!



p/s : sory kalau jarang blogwalk walk yer..bz ar!
i'm sory( style amir raja lawak)

Hot And Mega GiveAway..!

Assalamualaikum joyah,jemah and
yu oll's semua.

Wahh, ceria pulak haku nohh..yolah an , mana taknyer..hepi sebab dapat topup 15 hinggit dari mak haku.....muahahaha (gelak mcm syaitonnirajimm)

Lepah tuh hepi jugak sebab mood haku dah jumpe kembali..wahh uke ukeee nyeeee...

Mana nye ngko nyorok nih?!

Salam semua,
Hepi hepi sunday yang gooooooddddd weekend.
ahakss <-------gile tetibe


Pagi-pagi dah bengong aku nih. mana taknya mood aku hilang.
Puas dah cari merata, cari kat bawah sofa takde, cari kat dapur takde, cari kat bilik takde,
cari kat mesin basoh takde, cari kat tongsampah pon takhade, last-2 cari kat dalam toilet..hum pon x hade...

Adoihh , mana ngko nih?!

mana? manaaaa ?

Makhluk Bertopeng yang Hebat!

Assalamualaikum everybodehh ,

korang wat pe je ?

ha ?

buat derk jerk ?

ok , whatevaaaaaa . . .


Nie, nak cita nie an , dah lame dah an aku usha mamat nih an .
Dia nieh biasa je kot , macam orang-2 lain , mungkin low pofail , x bape nak cun pom .

Tapi la an , die nie an , hebad ar .


hebad apa ?

Steve Jobs is DEAD!


Terkejut gak la bila denga berita tentang pengasas gadjet Apple yang hebat iaitu Steve Jobs kini telah mati. Denga cita dia mati sebab barah pancreas.

Hai, sehebat mana pon satu satu manusia akan mati meninggalkan dunia jugak.
orang kata harimau mati meninggalkan belang, tapi manusia mati meninggalkan nama.

Surat khabar The New York Times ada tertulis, "Apple's years with and without Steve Jobs."






p/s : ingat mati adalah sunat :)

Amak sporting #6 SPONTANEOUS THURSDAY

Assalamualaikum everybodehh!





heyahh..blurrrpppp! oppp oppsss... sowy..tersendawa kat sini. . . .

baru pas mencekik kepci(12.45 am) . amak (emak) banje... kitorang call je. mudah, cepat, lazatt
..haha!

nie kire makanan dinner haku ar beb! so korang dah dinner blom ? sowy tak sempat nak ajak.. sape suwuh tak halo halo dulu.

k lah bai! na titooo :P






p/s : kompom naik 1 kilo T_T

Wordless Wednesday #7 : Ngko comel !

bebudak comel dari ladang
terbaekkkk!!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v





p/s : pen mera dari ilyas, suda baca harap balas..haha

I'm Back To KILL YOU!

Assalamualaikum yu oll's
apa habaq ar korang semua nih ?
sehad2 belako ker?


weh, rindu pulak kat korang semua tau dakk,
aku rasa baru 3 hari je kot tak hapdate entry. Punya windu
tahapgaban! siyes weh, sejak tak hentak2 jari kat keyboard,
rase janggal...haha. mungkin sebab dah biasa taip menaip nih kan
so bile tak dapat nak menaip, ase pelik..hoh0.