Hai Hai 2012, Bai Bai 2011

Assalamualaikum semua






Hari ini ialah hari terakhir kita berada di Disember 2011 yang mana banyak memori-memori suka duka, pahit manis kita lalui. Tak kisah lah bersama kengkawan, keluarga, atau dunia siber di Facebook, Twitter, Myspace ataupun Friendster.------>*minatang nie dah terkubur dah aku punye..haha

Jadi walau sebahagia mana kita atau sepahit mana kita lalui, bersyukurlah dan redhalah ketentuannya .
Kalau tidak, tak ade lah Dia beri kita memori cenggitu...yedakk ?

Aku tahu banyak kenangan yang tak dapat dilupakan...betul ?


Begitu jugak dengan aku , memang banyak kenangan pahit dan manis ku sepanjang 2011 ni.. 
haih *mengeluh jap.


Tapi walau apa pun, marilah kita panjatkan kesyukuran kepada -Nya kerana kita masih bernafas di muka bumi pinjaman Nya ini, bolehlah kita berfacebook lagi, berblogging lagi, bertwitter lagi dan bla bla bla bla lagi..hehehehe


SELAMAT TAHUN BARU 2012 YE KAWAN-KAWAN

hadapi tahun baru dengan penuh SENYUMAN..

Akhir kata dari saya Nana Bam Bammmmmmmmm
*banyaknye m aku..haih





p/s ; walau boboi dapat num 2, die tetap tomeyyyy..ala macam Syahiroo..kan ? Ala tomey tomeeyyyyy :P

Maharaja Lawak Mega Akhir | BoBoi

Assalamualaikum korang yang cantik dan hemsem


Minggu ni ialah minggu terakhir bagi kumpulan Boboi dalam Maharaja Lawak Mega beraksi di Stadium Shah Alam, wuuu rasa macam tak puas lagi doh kalau rancangan tu dah ke peringkat akhir.. alaaa..sedey mak nakk...gugur rambut..takper boleh repair balik kat kedai SINI

Khutbah Jumaat #2 : Ikuti Sunnah-Sunnah Nabi Saw ketika tidur

Assalamualaikum dan selamat sejahtera ke atas kamu :)


Semua manusia perlu tidur pada waktu malam sebab berjaga atau bekerja di kesiangan hari. Kalau tak tidur badan-badan akan merasa keletihan, lainlah kalau bukan manusia yang memang tak reti-reti rasa penat

*err hantu ka ?

Kali ni nana nak share sikit  antara sunnah2 Nabi Saw sebelum, ketika dan selepas tidur.

dan harap2 korang boleh amalkan dalam rutin seharian korang semua... :)

Wordless Wednesday #19 : Adam Danish


Assalamualaikum

Comel tak anak saya nih ? ngeee
Nama dia Adam Danish, baru berusia 1 tahun.
kecik lagi....tak sabar nak tunggu die membesar dengan sihat
macam mummy dia nih..hehehehe

kalau nak baby macam saya pergi kat >SINI<  :)





p/s : maaf x dapat BW and Komen entry korang buat masa skg..sory ye sgt2

TIADA KATA #9 : Bayi Solehah







p/s : maraton jap....k bai!

Khutbah Jumaat #1 : SATU CIUMAN 500TAHUN DI NERAKA.

Assalamualaikum


Kali ini, nana terbukak hati nak berkongsi segala cerita tentang agama pada setiap hari jumaat.
Yakni pada setiap hari jumaat , nana akan ceramah sikit ler bab-bab keagamaan... ^_^

Shoutmix Kian Nazak Dan Akan Menghembuskan Napas Terakhirnya Tak Lama Lagi

Assalamualaikum everybodehh


Sekarang dengar kata shoutmix kian nazak dan sangat tenat, betul kah itu ?

mari kita tengok muke die yg tengah nazak tuh...siann.


haaa. nampak dakkk? apa yang tertulis kat highlight kotak merah tuh ?
akan ade Shoutbox baru yg preee....

Ye betul..Dia siap kasi wasiat lagi yuuu , terharu makk nakkk....

 Oh shoutmix ku , aku tahu kau makin hampir ke ajalmu
tapi 1 je aku nak cakap kat kau , terima kasihlah jadi laki aku selama dua tahun nie..
Walau apa pon, jasamu tetap ku kenang sampai bebile...




p/s : baru abis tengok cite Mimpi Biar Sampai Ke Bintang...bestttttt uuuuuuuu :P

Wordless Wednesday #18 : Aku Terima Hidayah-Mu Tuhan

Aku bersyukur pada Mu kerana 
Telah memberi Hidayah kepadaku
Alhamdulillah , perubahan ini juga dapat sokongan
dari kedua ibu bapaku, adik-2 ku serta sahabat-2 ku yang aku kasihi
Segala Puji Bagi Allah, yang memberi sinar dan cahaya kepadaku
untuk aku menuju ke jalan yang diredhai oleh-Nya...
Syukurrr.

Bilalah Encik Nuffnang Handsome Nak kasi BE Nie ?

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera
Hai blogger-bloggerku sekalian
comey la korang hari ni :P


Kejap je dah masuk 18 Disember ek . Makin lame makin kedewasaan dah aku rupenye, bukan aku 22 tahun ker? hahahahaha..( perasan tuh jiwa nak remaja la konon)

Aktiviti today ? takde buat ape selain mengupdate entry saje, humm, agak jeles tengok orang-2 bergumbira dengan pasangan masing-2 dating sana sini. ada pergi kenduri kawin, ada yang pergi mandi manda dan ada jugak yang tengah merendekkkk..hahahah..

Ok, dah lari tajuk asal. sory.



Aku ternanti-nanti surat cinta dari encik Nuffnang aku nih , haiii, bilalah dia nak kasi BE kat aku, 
Dapat 1 BE pon kire ok lah cik Nuffnang, atlease kamu dah bahgiakan saya tau..hehehehe.
Kadang jeles tengok cik Apit dapat beratus beribu tau . Encik Nuffnang tak adil tau macam nie tau..hehehhehe...

Kalau korang tak tahu dan nak tahu apa itu BE? sila klik >SINI<




p/s : rindu nak gi mandi air terjun..best woooo....

Megenali Karetor Lelaki Dari Cara Mereka Ketawa

Assalamualaikum pembaca-pembaca terhormatku
yang disayangi..cewahhh


Kali nie aku nak bercerita tentang karetor lelaki dari cara mereka ketawa.

''Haa ? macam mana nak tahu nie cik nana ?''

Ujian Personaliti Diri Anda------JOM CUBA JOMM!

Assalamualaikum yu oll's :)


meh la sini kita usha dan test yang mana personaliti kita sebenar benarnyew..huhu

UJIAN PERSONALITI

ambil sedikit masa untuk jawap soalan ini sebab ia benar-benar melambangkan siapa anda sebenarnya2..

Ambil sehelai kertas dan cuba jawap soalan ini dengan spontan..analisis nye selepas ini