Buat Video Dan Menang | Khas Untuk Pelajar Universiti/IPT/IPTA

بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Korang tau dakk, Malaysian Investor ade buat satu contes untuk para pelajar yang masih belajar di IPT atau IPTA. Hadiah-hadiahnya cukup lumayan beb. Dan yang best nye tempat pertama hadiahnye bernilai RM3000 ringgit beb..

APA ? BIA BETUL??


Betullll la jemahh oiiii...






Syarat-Syarat Penyertaan

1.Penyertaan adalah PERCUMA
2.Peserta mencipta/menghasilkan video secara kreatif dan menarik (muzik video/lakonan/animasi/kombinasi elemen-elemen berikut)
3.Boleh menggunakan apa-apa sahaja alatan merakam (telefon bimbit, kamera, webcam, camcorder atau lain-lain) 
4.Tempoh video di antara 1- 3 minit sahaja.
5.Penyertaan secara individu atau berkumpulan (tidak melebihi 5 orang dan ahli kumpulan mesti dari universiti yang sama)*
6.Hanya satu (1) video bagi setiap penyertaan.
7.Video harus menghantar mesej yang menggesa mahasiswa untuk mengurus wang dengan lebih bijak dan berminat untuk melabur bagi masa depan mereka. Tajuk-tajuk atau tema yang mungkin termasuk (tetapi tidak terhad kepada)**:


• Kepentingan menyimpan wang
• Pengurusan wang untuk pelajar-pelajar kampus
• Panduan kepada pengurusan wang yang lebih baik
• kepentingan melabur
• Nilai masa wang
• Mengapa anda perlu melabur dengan bijak
• Bagaimana pelaburan boleh membuat kehidupan kampus bebas tekanan
• tips pelaburan asas untuk pelajar-pelajar kampus
• Mana-mana lain-lain pengurusan kewangan atau pelaburan topik


*Seorang peserta hanya boleh mendaftar sekali sahaja sama ada secara individu atau berkumpulan.
* *Peserta bebas untuk memilih lebih daripada satu topik untuk video. Peserta juga boleh memilih mana-mana pengurusan kewangan yang lain atau topik pelaburan, selagi ia berkaitan kepada pelajar-pelajar kampus rakan-rakan mereka. 


Cara Penyertaan dan Pertandingan :



untuk maklumat lanjut sila ke page Bijak Mengurus Wang SIDC atau www.min.com.my 

*Sila buka Internet Explorer untuk membuka laman web www.min.com.my jika mendapati Malware Detected. Harap Maklum.


Haaa..korang yang masih belajar kat universiti ka, kat institut ka meh la pakat joinnnnn...Tak teringin ka nak menanggg ? tengok macam si mejah dan si epal06 tuh..dorang dah join..

Anda

Anda

Andaaa.....

Bila lagi ?






p/s : sayangnya nana tak dapat join sebab nana dah bekerja..hahahampehh!

17 kaki komen

Cik tikah said...

mcm best je ni nana tpi hadiah dia cik tikah nk rm30k. baru best. haha :P

Gen2Merah said...

hadiah rm3000?? wowwww..... menarik

seha jakon said...

mcm best.nak join la.huehue.

~Nana BamBam~ said...

@Cik tikah : hamboiii.kire syukur orang nak bagi RM3000..huhu

@Cikgu : menarikk.. :)

@seha jakon : sila2 jangan memalu.. :)

fierul said...

wahhhh best nye . hehe

hanaahmad said...

alamak. dah kerja. rugi ni rugi. ;)

Hanih Borhan said...

Adoiii, lumayan tu!

Nesa Wazir said...

peh..mcm best je ni. nesa pon bru blajar2 amik video, ade can ke ni..hehehe

EZAD AMIR said...

wahhhhhhh...beznya..nk join tp xde idea nk wt vid ape...

♥AienNajwa♥ said...

sayang nyer juger oden dah bekoje kaaaannn..ngehehehe ! ~ (^______^)

Hanis Azla said...

alamak.. akak tak boleh join lah pulak.. he..he..

afzan said...

agak-agak buat video macam cikgu shida boleh jadik johan tak?

sahromnasrudin said...

samala ..kami pun dh kjer..terus tak layak hahahahhaaaa

si robot comel said...

pernah dengar pasal contest ni,tapi takde masa nak buat :(

syahirooAhmad said...

hah.. yang ni khas untuk orang2 yang rajin sahaja. nge.. :D

CintaKhadijah said...

na join tp cam xkreatif plak... :p

gnesop said...

Kalau sop studrnt, pasti dah join. Hehehe

Klik Sini Untuk Komen