TAG ? apa tuh TAG ? #3

بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Aduh..tak sangka dunia TAG TAG kembali lagi dan terkena kat nana..fuhhhh. terbaikk jemah!!

Dolu-dolu kala nana ada jawab soalan TAG kat SINI, dan SINI  
Memang agak terkial-kial nak menjawabnye......

Kini nana ditag oleh cik DILA untuk nana jawab soklan-soklan die pulak...
Habislah nana kali nie...dah lah nana kekurangan idea nak keluarkan soklan nana.aduhaii..



The Rules!!



1 . You must post this rules in your entry. 
2 . Each person must post about themselves in their entry.
3 . Answer the question than tagger set for you in their post. And create eleven new questions for new people you tagged to answer.
4 . You have to choose eleven people to tag link them on the post.
5 . Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6 . NO TAG BACK !
7 . No stuff in tagging section ''YOU ARE TAGGED IF YOU READING THIS''.
8 . " YOU ARE LEGITIMATELY'' -a.k.a REALY , TRUST , WITH ALL HONEST- have tag eleven people.




 11 Thing About Me

1. Anak Malaysia berbangsa melayu bugis+jawa
2. Anak sulong dari 3 adik beradik
3. berumur 24 tahun pada 19987
4. Sangat peramah pada semua orang
5. Suka sangat pada warna biru
6. Tertarik pada lelaki yang caring , honestly , loyal and cute
7. Amat benci pada lipas.
8. Agak pendiam bila pertama kali mengenali seseorang
9. Pendengar yang bagus dikala kawan-2 menceritakan masalah
10. Amat meminati muzik heavy metal, hardcore and pop rock.
11 . Setia pada pasangan ^__^





  11 soalan dari Dila
1. NAMA DALAM IC ?
Farhana Binti Mohammad Zin

2. MACAM MANA TERCETUS IDEA LETAK NAMA BLOG KALIAN?
Dulu nana suka sangat dengan EMO2..fesyen die semua tentang tuh nana suka..suicide tuh sebab masa putus cinta terasa nak kill my self..haha.tapi tu dululah..sekarang ALHAMDULILLAH...jadi orang berguna jugak.. :)

3.STUDENT , PENGANGGUR ATAU BEKERJA ?
Sekarang nana bekerja

4.NOVEL ENGLISH ATAU MALAY LAGI MASYUK?
Novel English kot, tapi sekarang nana banyak baca novel melayu, baru-baru ni nana dah baca novel AWAK SUKA SAYA TAK? dari Melur Jelita ..ceritanya best tau...

5.APA PENDAPAT KALIAN TENTANG LELAKI YANG SMOKE?
Lelaki yang smoking nie sebab nak tunjuk dia macho konon-kononya , sebenarnya tak macho pon..haha

6.APA PANDANGAN KALIAN TENTANG REMAJA YANG PAKAI TUDUNG SEBAB BERFESYEN DAN BUKAN SEBAB TUNTUTAN AGAMA?
Mungkin sebab terperanguh dari majalah-majalah, kawan-kawan, atau internet. Nampak lawa sikit mesti nak cube, yelah tudung macam shawl, pashmina...ade labuci kadang, macam-macam warna yedakk.
Kita kene bertudung sebab Allah, untuk menutup aurat kita dari terlihatnya kaum adam ajnabi. Bukan sebab pengaruh kawan, manusia mahupun paksaan.

7.APA YANG KALIAN FAHAM TENTANG FRASA  "KEEP THE WOLF FROM THE DOOR" ?
entah..mungkin berhati-hati pada bahaya yang datang ? errr yeke? :D

8.SETUJU ATAU TAK KALAU ZAKARIA'S DAUGHTER KATA ;  BERBLOGGING UNTUK MENGUTUK ORANG HANYA SIA-SIA?
SETUJU ^^

9.BEST SANGAT KE JADI BLOGGER NIH?
Bagi nana biasa saje , kalau tiada blog pon tiada jadi masalah bagi nana. cume nana lebih selesa menaip isihati, atau apa sahaja di dalam blog....  Sudah jadi trend dan nana suka jadi blogger..haha

10.SIAPA YANG MENDORONG KALIAN BERBLOGGING?
Kawan tempat kerja. 

11.MENYIRAP  TAK BILA BACA ENTRY YANG DIHASILKAN ZAKARIA'S DAUGHTER DAN KENAPAAA? 
Erm, nana rasa ok je, entrinya adakala berguna bagi nana dan adakala best juga. 



   11 Soalan dari Nana BamBam

1. Siapa kamu ?
2. Berasal dari mana ?
3. Umur ?
4. Single? dah kahwin ?
5. Hobi ?
6. Cita-cita jadi apa ?
7. Kalau anda jatuh hati pada seseorang, apa anda lakukan?
8. Anda suka kepada binatang? binatang apa?
9. Coklat, strawberry, vanilla dan oren, Mana anda pilih? sebab?
10. Lagu apa yang anda suka?
11. Apa pandangan anda tentang blog saya?

nana tag :
CK
Efa Nur
Tukang karut
Norha
Alia Laila
Mohdhazlan
Aiez
Aischa
Cik tikah
Paris Lipton
GigiAriema





p/s : jawabla soklan cepu emas saya dengan tenang ye..hehehek :P

26 kaki komen

fierul said...

wahhh ada lagi tag nie . igtkan dah tamat dah . hehe

Cik tikah said...

tq tag cik tikah yer nana :) insyaAllah akan dibuat..

acheeqa farhana said...

thniah sbb dipilih utk ditag..hehe :)

efa nur said...

waaahhh..byknye soalan..
nana sayang,sblm nie efa pun penah dpt 2 game tag camnie..lotehh den!haha

hutang dulu boleh?hehe
efa bz sikit..bsok pagi ade presentation... kalo sempat nti efa cube buat k..hihi

neway,thanks sudi tag efa ^^


Blog Efa Nur :)

ghost writer said...

novel english atau novel melayu sangat berbeda rasanya.novel english punya garapan jauh lebih baik dan penuh kesusasteraan yang tinggi.namun novel melayu sekarang lebih terbuka.cuma kita kena baca novel yang berbeza-beza cara penulisannya.dan aku lebih suka membaca novel fiksi berbanding kisah romantika.

Tukang Karut said...

nama akukah yang ditag ni? serius ke nak kena jawab ni?

nasha sanza said...

nak pergi bacalah nie...hehe..tak sabar nak serbu....

nasha sanza said...

sudah ku tahu siapa dirimu...cik nana...kenapa tak di tagged driku ini..hehe....hai,selamat berkenalan...:O

Hanis Azla said...

wah.. akak dah semakin mengenali nana dgn data2 tu..

EZAD AMIR said...

keh3...aq ignore je kalo kena tag..ekekekekeek

♥AienNajwa♥ said...

tag jgn xtag key !~ =)

Paris Lipton said...

baiklah nana...tgoklah mlm kang ke, sok ke, huhuh lah nana 25tahun dah ke???? mati2 ingat mcm bdk skola/kolej.....ngeeeee ><

My Life's Journey said...

Hihi kalau kena tag memang pening huhu ..harap nana dapat selesaikan hihi :)

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

hehehe...tag jgn tak tag...

♥ NuR 'aQiLaH ♥ said...

best jawap tag? :p

Nur Aischa said...

wahh haha aisyah kena lah pula :D tgk lah nanti kalau rajin aisyah buat ya tag ni.. XD

Hanif said...

Payah soalan ni..dan banyak lak..heheheheh
Tahniah kena tag.. bukan selalu org nak tag kita. Org tag kita orang suka pada anda!!!

Run Away said...

takut kena tag...takut tak sempat jwp...;d

CintaKhadijah said...

heee.. thanks tag ck.. t de mase ck jawab no.. ^^

Aida Omar said...

soalan nie tak habis2 lagi eh..hehe. selalu tgk ramai yang join. :)

Tukang Karut said...

dah jawab dah... http://mnasriq.blogspot.com/2012/01/kaunter-pertanyaan.html

[sutera kasih] said...

rajin jwb tag..btw, hallu2, singgah dr belog cik paris hilton hehe

FAIZ FAKHIRIN said...

minatnya diaorg main TaG TaG...nhehehe

FAIZ FAKHIRIN said...

minatnya diaorg main TaG TaG...nhehehe

Aien Not Alien said...

hai nana...kita sebaya...kikiki..


best2 semua jawapan... ^_^"

Nafisah Ruslan said...

dah lama x join benda2 macam ni.. hihi

Klik Sini Untuk Komen