Tak suka je BOIKOT !

بسم الله الرحمن الرحيم 
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hai semua , miss me ? err ok nana tahu tak ada sape yang miss nana kan kan kann ?

sampai hati korang , ingat nak belanje mamam mc'D tapi takpelah , tak jadi.. haha :P

Ok , nana lately busy sikit , sebab tu tak de entry yang nana update , kesian kat blog nana nie, kesunyian dan kesepian sebab ? tuan kedaungnye tak datang jaga, belai, nyanyi, dan bla bla bla.



Berbalik pada topik ye , ok sapa disini tak suka MONA FENDY angkat dahi ? 
uiiiii ramainyaa... ok ok, sapa tak suka ROSNAH MAT ARIS angkat hidong?
ui boleh tahan jugak korang yer...ok sapa tak suka DSAI angkat kaki ?
aikk...errrrrrrrr....
Sapa tak suka NAJIB PM KITA ? errrrrr...
ok ok..sapa tak suka BULETIN UTAMA TV3 angkat tangan ?

See guys , nana bukan nak cakap apa la, zaman sekarang teknologi kian canggih , sejak ada Facebook ni, kita boleh mencipta page untuk diri sendiri, artis kesukaan kita, untuk blog/website kita dan juga untuk menunjuk perasaan seperti memboikot sana sini.

Hebatkan kuasa itu.  contohnye macam gambar kat bawah nie :





Tak suka je buat page boikot sana sini untuk semua orang LIKE page boikotnya untuk menyokong ketidaksukaan dia..

Common la common la (style Jambu maharaja lawak) weh..
Kalau tak de nye Buletin, macam mana kita nak tahu kejadian yang berlaku kat luar sana.
Apa maklumat terkini tentan si polan sana si polan situ , tentang negara kita sendiri, tentang bisnes itu ini
dan macam macam lagilah.

Bukan KAU (untuk orang yang memboikot buletin utama tv3) yang kasi gaji kat stesyen TV3 tu ,
jadi tak payah lah nak jadi BATU API untuk buat orang-orang jadi berapi-rapi.

Hairan betul.












p/s : maaf jika ada terkasar bahasa ye kengkawan...hehe :P







30 kaki komen

aisya said...

biasalah tu, manusia ni banyak ragam.. huhu.. hanya mampu melihat je la..

Nana Leina said...

kenapa nk boikot eh? unsur politik?oh common la common la... huhuhuuh.. nak boikot2 pulak..baik boikot brg israel tu

Cik tikah said...

rindu nana. tertunggu2 dia update :) perangai org melayu mmng mcm tuh la nan :)

fierul said...

macam macam dah sekarg nie . kdg2 yg lagi pliknye . bede tu tade kaitan dgn dorg pun ..

cerita best said...

kesian nya berita tv3 kna hack....jgn hack blogger sudah hahahahah

xDer said...

boikot! boikot!.. cuba suwoh depa2 yg suka memboikot tu boikot fesbuk. jgn dok jadi batu api lagi.. haha

sop said...

Jom boikot barang israel

aiNa yaZiD said...

dear~!! miss u..huhuhu. lama tak nampak. cian die busy. stuju laa.. org skrg, tak suka je nak boikot. huhu boikot diam2 suda. tak pyh kecoh sgt. yedok..?

Edy Fee said...

kadang2 diorang ni main sedap buat keputusan ikut perasaan marah

Paris Lipton said...

ni mainan kotor politik nana...pasni nk buat page 'sy xsuka makan aiskrim stobewi' huhu

ILA HonEyBuNNy said...

ehem....macam2 skrg neh kan..

zaman semakin canggih mcm2 hal ada..kekekke

A Crack Mirror said...

betul tu na!!! wlupun nana tak creat apa2 page utuk entry ni.. asya ttp nak like..ehehe~ teguran kamu tu ikhlas...good2`

A Crack Mirror said...

betul tu na!!! wlupun nana tak creat apa2 page utuk entry ni.. asya ttp nak like..ehehe~ teguran kamu tu ikhlas...good2`

EZAD AMIR said...

ntah..kalo x suke suruh la abah dia bli stesen tv sbijik...

♥AienNajwa♥ said...

hermm..biaselah..orang yg jadi batu api niy sebenarnyer, dier dengki dengan kejayaan orang lain..so, biya jela..xkemane org macam tu..dangerous kowt ! (^______^)

My Life's Journey said...

cian tv3 .. kesian tv3 ..mcm mana diorang nak menghadapi masalah ni .. haiyaaa ..harap kejadian mcm ni tak berlaku lagi ..amin

sahromnasrudin said...

sy syuka entri ini..kalau tak suka, jangan pengaruh org lain agar tak suka sesuatu itu

Pok Amai-Amai said...

Mmm...klu gomen tuka ganti, Buletin Utama memihak pd gomen baru lak. Sebabnya mrk disuruh...

Siapa yg bodoh?

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

aku memang tak suka tengok berita kat tv..tp atleast tak penah pulak aku boikot atau like fanpage tah apa2 tu..kehkehkeh...

Darl Eqa said...

SETUJUUUUU~~ Kalau tade Tv3 semua ta bape na tahu prkmbangan isu semasa.. Knapa mereka prlu boikot sne snii/ Haishh ~

Aien Not Alien said...

hmmm...setuju dengan kamu nana zin...

ghost writer said...

biarlah apa pun yang dorang nak buat.kadang mesti ada alasan kenapa dorang buat macam tuh.mgkn salah satunya kecewa dengan dasar diskriminasi yg kelihatan sangat jelas di arena media massa nih.

aku sendiri tak pernah nak boikot mana2.bagi aku,apa yg aku leh terima,aku terima.tak leh terima,aku takkan akui.

bantahan selalunya datang dari mereka yang sentiasa berfikir. :)

Nur Aischa said...

haishh aneh2 jea la dorang ni, boikot berita buletin tv3 pun nak ada jugak, mcmc tu apa pun tak boleh.

nasha sanza said...

betul tu..setuju..kesian la siapa yang terkena..hm..

Anwar Naim said...

boikot memboikot amalan yg x baik..x suka senyap je, xperlu kut buat mcm tu..huhu

Kazen said...

leh ag tgok kt internet n channel len sbb byk lagi leh dpt info2 hehe :p

teha said...

tu laa kan.. xyah laa boikot2... kalu xsuke xyah tgk.. lg sng :) heeh

ღKekupuLangitღ said...

Masih banyak perkara perlu belajar, ada sebab masing-masing. Nak tahu, kaji.

Buku yang cantik, dalam isinya belum tentu. kan? :)

hyz said...

x de kesan pape pong wat page mcm ni... buang masa je. tambah dosa adalah. x suka, diam2 dah la.. nak boikot2, tah2 tengok jugak...

aiEz said...

macam2 sekarang ni,aie serius tak suka politik...sebab politik kita jadi pecah belah,ni boikot sbb atas dasar politik yg tak sudah2...sedih jer tgk

Klik Sini Untuk Komen