Cute MP3 Player

بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Hai hai haiiii,

Wahh rasa kerajinan melanda landa pulak nana tetibe an an annn.
Yelah nana dapat idea macam mana nak letak lagu mp3 yang cute je,
alaaa macam lyssa punya tuuu, korang mesti kenal blogger yang agak terkenal dengan tutorial blog tu an an . . Kalau tak kenal boleh lah menyinggah kat blog die okeh . ^_^




haaaa, nampak dakk arrow merah tu ? yang tu lah mp3 lagu yang cute nana maksudkan tadik .


Ok, are you ready to learn it ?

ok let's goooooo . . .. . hehehehe

First pergi ke web  http://flash-mp3-player.net
Dan ikut sahaja step seperti gambar di bawah tau .


 klik Players and NORMAL


klik Generator







Ok, dah ikut step yang nana kasi ? gooddd.

sebelum nak tukar lagu yang nana tunjuk kat gambar di atas tu,

pergi ke laman web www.irondj.net.

then ,

tengok step yang nana kasi dulu, tak payah nak sign up account bagai. buat penat korang
je nanti..huhu



 nampak tak ? search la lagu kesukaan korang. 
selamat mencari..huhu


lepas tu copy semua code tu tau.

 Buka Notepad dan paste sahaja code tadi


ok lebih kurang macam nie la jadi nye,

Kemudian kalau dah copy deleted balik code semua tuh, korang hanya perlu copy code ini

<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="180" height="20"<
<param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />
<param name="”bgcolor”" value="”transparent”/" />
<param name="FlashVars" value="mp3=http://media.irondj.net/mix/file/27819/LWWY.mp3&bgcolor=ffffff&loadingcolor=8a8a8a&buttoncolor=ff630a&slidercolor=00f0f0&loop=1&autoplay=1
&volume=50" />

*Volume boleh tukar dari 50 hingga 100 sesuai untuk telinga korang lah.huhu.
*Yang color merah tu link lagu yang korang 

klik ctrl+ C dengan serentak untuk copy code di atas ^_^

dah copy semua tu? ok gooood.

Next step open Layout, klik Add Gadjet dan klik HTML/JavaScript

kemudian paste code tadi , then save,

Ok dah tu preview dulu, kalau jadi save la.

ok DONE.

selamat mencuba :)



oh ye PERINGATAN!!  Nak copy tutorial nie boleh jeee ya amatttt,
TAPIIIII kene di kreditkan pada nama NANA dan link kan web blog nana, fahammm ??

kalau buat tutorial atas nama sendiri, ohh pelisssssssss laaaaaa.
Nana cop aje orang tu COPYCATTT!


p/s : tengah makan biskut semperit yang nana buat..nyum nyum

12 kaki komen

-ytazzi- said...

good info !!! nk try lah nnt !!! heeeeeeee..tgok sini plak !!! http://ytazzizzaty.blogspot.com/2012/10/jus-manggis-xango-untuk-kesihatan.html

CekbOlat-bOlat said...

transparent giteww . tapi renyahh nya

-meeSUPERGIRL- said...

pakai widget neh tak berat dgn wiget lagu yg lain .. elok lah semua tuka kpd yg neh ... hehe

boni kacak said...

huish..banyak jugak step dia rupanya..hehe

dya bunga said...

nnti nk try buat lh..

syakey said...

bestbest! nak nak letak zikir hafiz hamidun ni weee

faraherda.razalan said...

Wow! Tp mcm kuatlah. Takde function ley slowkan?

tirahzairi said...

nice sharing...

cerita best said...

Asalamualaikum warrahmatulahhi wabarrakatu ada org ka x ada heheh... pakjoe datang sini lg dgn penat x habis lg bru ja sampai umh bru blk dari kampung terus buka blog yang comel nie hahaha...

fierul said...

wahhh tutorial .. hehe :)

♥ Nana BamBam ♥ said...

@-ytazzi- = thanks :)

@CekbOlat-bOlat = renyahh? apa tu? huhu

@-meeSUPERGIRL- = heeeeee.. :)

@boni kacak = takde banyak sangat :)

@dya bunga = ok, try le :)

@syakey = hehehhehe...betul2 :p

@fara = dah , boleh rujuk balik semula entry tu..hehe

@tirahzairi = thanks tirah :)

@cerita best = Wa'alaikumusalam warahmatullahi wabarakatuh..hehehhe thanks pakjoe :)

@fierul = wah wah..hehehhe

shidaR said...

nice sharing nana :)

Klik Sini Untuk Komen