Ilmu dan Free Palstine

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum korang :)




Daftar Peserta (PERCUMA) >>DISINI<<
Daftar sebagai fasilitator       >>DISINI<<


Himpunan 1000 Jiwa 1 Hati merupakan himpunan para remaja dan belia alumni program Anda Bijak jauhi Zina (ABJZ), yang telah dilaksanakan di seluruh Malaysia.

Para alumni dijemput hadir dan berhimpun bagi menyatakan kepada dunia bahawa mereka adalah remaja dan belia yang bijak menjauhi zina.

Himpunan yang akan diadakan pada 31 Disember 2012 ini turut menjemput para artis, pertubuhan mahasiswa dan beberapa badan-badan lain untuk bersama remaja belia menyambut tahun baru secara sihat dan berakhlak.

Himpunan ini turut mempersembahkan slot yang mendidik jiwa dan minda remaja belia menerusi persembahan nasyid, forum dan sebagainya daripada artis dan selebriti jemputan.

Kemuncak perhimpunan ini akan mengumpulkan semua suara remaja dan belia yang akan berikrar serta berazam untuk mengatakan tidak kepada zina.
Himpunan ini akan diakhiri dengan program pengisian dan solat dhuha.

Pada 31 Disember 2012, 2000 remaja dan belia sudah memahami dengan baik harga diri mereka untuk mengatakan tidak kepada zina.

Mereka akan berkumpul di Masjid Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah, Shah Alam pada jam 5.00 petang menerusi sajian pelembut jiwa dan diakhiri dengan ikrar Saya Bijak Jauhi Zina sebagai bukti kesungguhan memelihara maruah diri, keluarga, agama serta negara.

Jom lah kengkawan semua kita daftar dan join. tak rugi pun kita menimba ilmu seperti ini :)

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 YA ALLAH YA TUHANKU KAU BERIKAN PERTOLONGNGAN KEPADA UMAT ISLAM DI PALESTIN SESUNGGUNYA MEREKA DIANIAYAI OLEH YAHUDI LAKNATULLAH. YALLAH ENGKAU MUSNAHKAN YAHUDI DENGAN SEDASYAT-DASYATNYA SEPERTI MANA ENGKAU PERNAH MENGHANTAR BURUNG-BURUNG ABABIL UNTUK MENGHANCURKAN TENTERA BERGAJAH MUSYRIKIN. AMIN...

TOLONG SHARE SEMOGA DOA SAUDARA SEMUA DAPAT MENOLONG SAUDARA KITA DI PASLESTIN .

#PrayForGaza


p/s : nana teramat busy akhir akhir ini, In shaa Allah akan kembali aktif pertengahan bulan Disember

30 kaki komen

Remy hazza said...

program yg baik utk semua rakyat malaysia......jauhkan zina...bersihkan hati.....
remy sokong 100%....

azstory said...

program yang baik utk mencegah gejala yg semakin menjadi2 sekarang ni, malah sudah semakin parah..

------------------------------------

#PrayforGaza..

-------------------------------------

Hatimi Tahirruddin said...

bagus... program begini patut diberi promosi yg lebih luas lg...

Tukang Karut said...

alahai... masa tu nak balik kampung la pulak...

boni kacak said...

itu sebenarnya program yang sangat2 bagus lah....

Shiyda Aqma said...

patot la lama tak nampak kak nana :)

nice program , save gaza , sama2 kita doakan mereka :')



My Life's Journey said...

bagus juak program yang dianjurkan ...umi sokong 100%

umi berharap .. penderitaan rakyat gaza akan berakhir ..amin2 ..

aisya said...

menarik program tu.. =)

amin.. =)

the malay male said...

majlis ilmu, harus disebar sebarkan

♥ sitifarhana ♥ said...

kita hulurkanlah doa bnyk2 pd mereka kat sana..tu je yg dapat kita tolong

smoga mereka akan sntiasa dilindungi..aminnn

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

shidaR said...

pray for gaza! amin :)

NiNaBaNaNa said...

Sama-sama kita doakan yang terbaik buat mereka. AMIN :)

aiNa yaZiD said...

U aina akn buat program Anda Bijak Jauhi Zina awl disember nnti. =)
setuju.. x rugi kita pergi majlis ilmu.. dpt juga cari pengalaman dan penuhkan ilmu di dada.. =)

pray for GAZA~! semoga mereka smua di lindungi.. amin..

Aida Omar said...

Kat shah alam alahai jauh le pulak.. kalau dekat dah lama nak join nie.. Alhamdulillah gaza kini aman kembali :) berkat doa2 umat Islam.

Khairul Zamri said...

Salam perkenalan jom join Give Away dot 10 domain bakal diberikan free.. Simple and easy give away :)

http://www.khairul-zamri.com/2012/11/give-away-dot-my.html

tirahzairi said...

bagus lah...nk join...hihi

Hanif Idrus said...

Program minda yg baik utk pemuda pemudi...

PRINCESS FARISHA said...

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

ekabukanmakcikkau. said...

cembest je program tu hermm

L said...

bagusnye prog tu nana... nana join x? huu..

Jom singgah baca sekejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

program yang menarik :)

zatty said...

Bagusnya. teruskan usaha :)

Agen Trica jus Medan said...

informasi yang menarik

░♥si lampu neon♥░ said...

alhamdulillah

afzalsukasuki said...

kagum la abg ngan farhana,bnyak belajar dan sertai program2 ilmiah :)

Pondok Usang said...

Bagus program ni.. =)

hanaahmad said...

moga doa kita didengar Tuhan.

Sarip Kumbang said...

terbaik

Run Away said...

bagus program macam ni kan...;d

Klik Sini Untuk Komen