TIADA KATA #15 : Yang Haram Jadi Halal

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum







p/s : Pierre Andre :) Lailaha illallah MuhammadurRasulullah, Alhamdulillah sudah berhijrah beliau.
Semoga Allah redha orang-orang yang berhijrah ni..amin

34 kaki komen

Remy hazza said...

itulah manusia...... kekadang lupa diri bila berkuasa.......
batasan ditolak ketepi.....

leakedknowledge said...

wlaupon ak tak tgk ASK, tapi rata2 kata hambar...hurm..so apa peranan kita? terang2 kita tgk org buat dosa dpn mata *tv* ...=.=?

Nasz said...

yang haram tetap haram. Mana boleh yang haram dihalalkan. isk..isk..

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

♥ sitifarhana ♥ said...

tak sepatutny rosyam nor ckp cmtu..seolah menghalalkan yg haram..

thniah piere andre..alhamdulillah :)

cikji said...

smlm dh ujg2 baru tgk ASK. ntah apa2,langsung xbest. mcm tgk teater pun ada.

Wadi AR said...

:)

aisya said...

Ala, rosyam nor ckp mcm tu sbg peringatan utk diri sendiri dan org lain jugak tu.. itu maksud tersirat dia.. hmmmm

*cuba utk bersangka baik*

KorN said...

dah agakk dah dalam tu mmg banyak kata2 yang seolah mempermainkan ape yg halal haram...
btw, tahniah nana sebab menang segmen arra tu yerp.. boleh share dgn korn nnti. ekekeke

Mia Liana said...

suka tengok pierre andre berlakon..

baby comel said...

Saya xtgk ASK. jd memang xtau pape. cuma bila baca semua benda ni semua rasanya apa peranan kita.. jadikan iktibar jelah. yg baik ambil jd panduan.

Hanif Idrus said...

Betul macam teater..hehhe

rudyrohaiffahrina said...

amboi boleh dia buat gurauan ...tak tau hal ni..tak tengok punnnn...

shiyda said...

ntah . bercakap tanpa berfikir , dia ingat lawak la tu .. tapi sebenarnya . hurmmm

btw , ASK kali ni mmg cukup membosankan , nyesal tengok . haha :P

Fendy said...

Pierre andre gak yang bagus...Alhamdulillah...

Hatimi Tahirruddin said...

hehe rosyam nor tu konon nak wat lawak...last2 makan diri...

cerita best said...

pa dya kta cm 2...benda haram bg halal cm ja

Jna marcello said...

Huhuhu "̮

Anastasyea Aida said...

Tengok gitu-gitu je, memang bosan sikit, lps habis ASK, smbg tgk midnight movie Skyfall .. :)

www.anastasyea.com

Najiah Shaharain said...

manusia apabila agama di letak merata-rata.hny berckp mengikut nafsu.segala yg haram menjadi haram.semua itu dah Allah firmankan dalam alquran

teha said...

xpaham ape motip die ckp cmtu.. ish2 !

tirahzairi said...

tirah xtgk ask2012...huhu

Thempty Yanty said...

Mcm2 kn speech...bckp xde bfikir dulu ke pe...piere la tbaik...

aiNa yaZiD said...

alhamdulillah.. tahniah pierre andre. hijrah yg plg bsr adalh hijrah ke atas diri sendiri. =) thumbs up!

ainie yusof said...

ooo ini la yg rosyam nor ckp.xtau sbb xtgk pun :)

azstory said...

mungkin dia cakap dengan niat menyindir.. macam2 orang boleh tafsir..

Apa2 pun Anugerah Skrin neh langsung xlayan.. konsepdah cantik cuma skrip terlalu melalut dragging masa.. jd bosan..

CekbOlat-bOlat said...

kann dh hilangg keminatan kpda hero malaya .

Khairul Zamri said...

berfikir sbelum berkata2 itu bijak :)

dya bunga said...

dia suka speech piere andre..

boni kacak said...

tu yang malas kadang2 nak tgk anugerah2 ni..

chemay said...

artis keluarkan statement persenda agama pun still ada orang yang akan bekap jugak.
bodoh agaknya jadi mengkipas bontot.
boleh masuk syurga agaknya ikut artis tu.
haihhh
T___T

Sop said...

ramai artis yg berubah ke lebih baik
suka dgr kan...

My Life's Journey said...

umi tak tengok rancangan tu ..tak tau apa yang terjadi .. apa yang dear kaat tu memang betul ...kadang2 yang haram tu jadi tak halal pulak oleh segelintir pihak

shidaR said...

amin~

obat kencing manis said...

seharusnya tak boleh mencampurkan yang halal dengan yang haram apalagi melanggar aturan..

Klik Sini Untuk Komen