Himpunan Aman Mengutuk Kekejaman Kudeta Mesir

بسم الله الرحمن الرحيم


Salam Alaikum Reader's ^_^


Khaifa haluuk ?
(Apa khabar) ?

Alhamdulillah.

Semoga Allah memberi kesihatan yang baik kepada kamu semua.Amin.

Sahabat, kamu tahu tak apa yang terjadi pada negeri Arab sekarang ? Ya Allah, sungguh besar dugaannya yang harus mereka tempuhi. Lepas satu , satu dugaan yang datang.

Pada mulanya, negara palestin di kecam, dizalim oleh tentera Israel laknatullah. Rakyat2 palestin di Gaza menderita, kehilangan ibu bapa, anak2, suami/isteri. Ekonomi disekat. Betapa daif kehidupan mereka.
Apabila palestin dah mulai reda sedikit, timbul pula kekejaman di Syria. Allah Allah Allahhh. T__T

Syria pula menjadi tragedi berdarah terhadap orang sunni, ahli sunnah waljamaah.
Kini terntera Basyar Al-Assad pula menculik dan membunuh para2 sunni di sana. Basyar ialah pengikut syiah yang sesat. Untuk ketahui lebih lanjut boleh rujuk Page Facebook Malaysia Life Line For Syria .

Terkini di Mesir pula menjadi mangsa kekejaman oleh tentera As-sisi....Allah,
sungguh sakit hati dan sebak mendengar dan melihat penderitaan mereka...

Wahai sahabatku yang budiman, marilah kita sama-sama berdoa dan disertakan dengan Qunut Nazilah,
Semoga saudara-saudara Islam di dunia ini selamat dari kekejaman dan kezaliman manusia jahat.
Amin Ya Rabbil 'Alaminn.  T___T

Sehubungan dengan itu, marilah kita sama-sama turun padang untuk menyokong Morsi.
Ayuh Semua.




Himpunan Aman di seluruh Negeri ( hanya beberapa Negeri)  selepas solat Jumaat ditempat-tempat berikut:-

Negeri : Kelantan
Lokasi : Dataran Stadium Muhammad IV
Tarikh : 15 Ogos 2013
Hari : Khamis
Masa : 7.00 pm

Negeri : Kelantan
Lokasi : Masjid Muhammadi KB
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Negeri : Terengganu
Lokasi : Masjid Pengadang Baru K. Terengganu.
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Negeri : Pahang
Lokasi : Masjid Al-Fattah Kuantan.
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Negeri : Johor
Lokasi : Masjid Bandar Baru Uda, JB.
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Negeri : Melaka
Lokasi : Masjid Al-Azim
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Negeri : Negeri Sembilan
Lokasi : Masjid Negeri Bandar Seremban.
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Negeri : Wilayah
Lokasi : Dataran Merdeka
Tarikh : 17 Ogos 2013
Hari : Sabtu
Masa : 4.00 pm

Negeri : Selangor
Lokasi : Masjid Negeri Shah Alam.
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Negeri : Perak
Lokasi : Masjid Negeri, Ipoh.
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Negeri : Pulau Pinang
Lokasi : Masjid Permatang Janggus
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Negeri : Kedah
Lokasi : Masjid Zahir Alor Setar
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Negeri : Perlis
Lokasi : MATIN
Tarikh : 15 Ogos 2013
Hari : Khamis
Masa : 8.00 pm

Negeri : Sabah
Lokasi : Masjid Negeri Sabah Kota Kinabalu dan Masjid Al Kauthar Tawau
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 1.00 pm

Negeri : Sarawak
Lokasi : Masjid Assyakirin, Bintulu.
Tarikh : 16 Ogos 2013
Hari : Jumaat
Masa : 2.00 pm

Semua Muslimin dan Muslimat dijemput hadir

7 kaki komen

Cik Chokie said...

Johor buat jauh sangat ^^" Huhu Ya Allah semoga Allah memberikan bantuan tentera para malaikat kepada mereka. Semoga mereka menjadi ahli para syuhada. Akak.. nak tanya kenapa akak bagi salam macam tu bukan Assalamualaikum ? Dan Qunut Nazilah itu apa ? Hihi terima kasih akak ^_^ Jazakillah khairan.

zulhilmi tempoyak said...

Saya zulhilmi mewakili suara hari blog saya mengutuk sekeras2 nya rampas kuasa dengan tumpahan darah ni.

Allahuakbar.

Cikgu Fikri said...

Amin..moga2 usaha ni dpt membantu mereka di sana... :)

dear xila said...

mmg kejam!!! ini semua ade hikmah dan dunia semakin di akhir garisan...
mari berdoa ramai2 :'(

amir zahari said...

Darah saudara2 kita sekarang ni bagaikan halal buat mereka.. Tapi sy yakin perancangan Allah lebih hebat dari mereka, dan pada saya mereka adalah pengecut..

boni kacak said...

memang kejam as sisi tu.. tak ada hati dan perasaan langsung

Nrl Ndh said...

pray for Egypt :')

Klik Sini Untuk Komen