Kempen Tukar DP Facebook | Save The Date

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam Alaykum,

Dulu korang ingat tak kempen DP kaler coklat kat FB ?
Zaman dimana seorang warga Syria di tangkap dan di penjarakan.
[ KLIK SINI ]

Jadi aku mahu minta tolong pada korang untuk bantu kempen ni,
tak lama mana pun sampai 15 hb Mac 2014.

Ubah DP FB korang pada gambar di bawah ni.
Atau korang pi download gambar tu di >> SINI <<





Sejarah 15 hb Mac Syria.

15 march adalah tanda tahun ke empat konflik berdarah yang menyebabkan ratusan ribu nyawa di Syria yang tidak berdosa terbunuh, bayi dan juga kanak-kanak Syria di sembelih, si gadis di perkosa manakala si pemuda lelaki dibunuh, dibakar hidup-hidup dan di sembelih. 

Warga tua pula di tembak. Mereka disana ada yang kelaparan kerana bantuan makanan untuk mereka disekat oleh pihak rejim assad, tempat itu juga di kepung beratus hari lamanya.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 Mac 2014 menandakan tahun keempat kebangkitan rakyat Syria memperjuang maruah dan kebebasan yang bermula pada 15 Mac 2011. 

Ayuh! Bersama tunjukkan solidariti kita untuk Syria. 

Berikut adalah beberapa aktiviti yang sedang dirancang sepanjang hari dari pagi sehingga program kemuncak pidato keamanan pada waktu malam. 

Pidato keamanan, flash mob, gerai jualan dan pameran, derma darah, pameran autoshow (motor & kereta), hi-tea dan lelongan barang oleh artis-artis usrah fitrah, persembahan pentomen, aktiviti Kids for Syria, makan tengahari amal bersama anak-anak yatim dan anak-anak Syria, Basuh kereta amal dan banyak lagi aktiviti-aktiviti lain. 

SAVE THE DATE!

"Demi Syria, Untuk Ummah"

#SYRIANEEDSYOU
#Stadium_malawati_shahalam
#15hbmac2014



Notahati :  hari-hari warga syria dizalim . Allahurabbi :'(

3 kaki komen

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

aisya said...

baca blog nana ni baru teringat kt FB yg dah lama tak buka. huhu.

thanks for the info ya. :)

♥ Nana BamBam ♥ said...

aisya: bz sangat aisya skg..huhu..sama2

Klik Sini Untuk Komen