Amalan Solat Tidak Diterima 40 Hari

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam,






Amalan Solat Tidak Diterima 40 Hari | Nak tahu kenapa tidak diterima amalan solat selama 40 hari? Bilamana kita sangat lah cerdik nak jumpa bomoh atau tukang tilik yang kengkononnya boleh tilik nasib, tilik rezeki. tilik jodoh kita. (sangattt)
Padahal yang tentukan semua tu adalah ALLAH Azzawajalla.

Nabi shallallahu alaihi wa sallam bersabda: "Sesiapa yang datang kepada TUKANG TILIK, kemudian bertanya kepadanya tentang sesuatu, maka TIDAK DITERIMA SOLATNYA selama 40 HARI".
(HR. Muslim)

Jadi, janganlah percaya (sangatt) pada bomoh-bomoh ni atau tukang-tukang tilik nih, takde paedah nya lah jemah oiii. Lebih bagus ko percaya pada tukang sapu sampah je, sebab depa menyapu memang clean and clear. Tabikk spring pada depa.


Wallahu a'lam.


notahati : jangan macam-macam, nanti kena tampar dengan buaya satgi  -_-'

10 kaki komen

Hanif Idrus said...

Kikikiki......

❤Kamsiah❤ said...

soal syirik,khurafat,akidah...bkn boleh dibuat main2...maunya mati sblm bertaubat...

Rapunzel Cikilolo said...

tkpe,

anggap hanya sebagai seseorang yang membantu dalam menceriakan keluarga mh370...

ada mungkin tak?

Sarip Kumbang said...

ini terbaik.


syirik.dosa.

Tukang Karut said...

nak glemer je bomoh tu!!!

RDZ Z said...

tulah dia orang ni percaya sangat..hmmm

Shida Radzuan said...

pelik juga kalo ade org cmni tp mmg xhairan bsepah org jenis cmni..ssh skit cr bomoh..haihhhh!

Lizzie Yasmin said...

ramai sebenarnya dah sedia maklum benda nie syirik dan sebagainya. Tapi masih amalkan dan mencari mereka - mereka nie konon untuk kesengan hidup.

Iman tak kuat.

Sylarius Yusof said...

Unsur khurafat ni, walau sangat mengarut dan kelakar sekalipun, masih ada ramai lagi yang mempercayainya.

Fika Karim said...

Assalamualaikum nana...apa khabar..lama x jenguk sini....nice entry :)

Klik Sini Untuk Komen