Khas Untuk Awak Yang Suka Upload Gambar Bajet Cute

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam Alaykum.


Khas untuk awak yang suka upload gambar bajet cute | Nasihat Imam Muda Fattah pada mereka yang suka upload gambar yang bajet cute konon-kononnya. Semoga manfaat la ya.



Pipi tak kembung? : usah dikembungkan
Mulut tak muncung? : usah dimuncungkan
Mata tak bulat? : usah dibulatkan

Sampai harinya Allah bertanya, apakah motif kamu upload gambar
pipi kembung, mulut muncung, mata sepet mata bulat? Nak biar orang kata 'nice' ?
"Waalaweh!! Errr..mata cantik, nice pic" dan kamu dengan tawadhuknya berkata
"eh xdelah, kita tak comel, thanks" padahal dalam hati, "OH YEAH!!...That what i want!!"  ??

Kalau nak kata kat saya, heii!! Ustaz! Talk to my hand la! mind your own business la! Sume bende nak bangkang!, kolot! "
X DE MASALAH..
Cuma, di hadapan ALLAH SWT nanti, ingat...alasan tu tak sah dan valid..agak-agak nak jawap apa??

~~

-Imam Muda Fattah-

11 kaki komen

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ustazah. hehe thanks kongsi nasihat ni. hehe mujur memang tak suka bergambar bajet cute. hihi.. kalau tercute masa bergambar tu, harap dimaafkan. hehe. singgah sambil menabung sini ~~~

❤Kamsiah❤ said...

kalau bayi/kanak2 still ok ..kalau mak bayi..please la...malu nengoknya

Aisya A. said...

sy pun tertanya2, ape yg cantiknya duckface bagai tu.. hmmm..

Lizzie Yasmin said...

Insaf...

PakcikLie PCL said...

saling mengigatkan akan kebaikan,alhamdulillah bagusnya... motifnya bagai dikata al ustaz. terpulanglah kpd niat memasing.

Aien Not Alien said...

terkembang kembung bajet kiut...hehe. pelik je nape ada yang suka bergambar macam ni ek.

SyamimiNazifa said...

nice entry ;D

afzalsukasuki said...

abang pun suka bergambar kiut2 nih tapi hasilnya macamuka makan kaki hoho

♥ Nana BamBam ♥ said...

Sheila Salim: Wa'alaikumusalam sheila, eh janganlah panggil ustazah kat saya..saya bukan ustazah...huhuu..

❤Kamsiah❤: betul tu kak...malu2..huhu

Aisya A.: wallahu'alam la aisya..

Lizzie Yasmin: =)

PakcikLie PCL: Alhamdulillah, semoga ada yg insaf PCL..amin

Aien Not Alien: entah, mungkin dia rasa dia kiut kot..euu..haha

SyamimiNazifa: thanks you

afzalsukasuki: hahaha... =D

Sarip Kumbang said...

terima kasih ustazah.





dya bunga said...

Nice entry

Klik Sini Untuk Komen